Politie Zuid-Holland-Zuid

27/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

27-07-2005 - Persberichten District II

INBRAAK
LEERDAM Uit een bedrijf aan de Industrieweg is tussen maandag 25 juli 22.00 uur en dinsdag 26 juli 08.00 uur ingebroken. De ruit van de toegangsdeur was ingegooid met een aantal stenen. Uit het bedrijf werd kassageld (onbekend bedrag) en negen freesapparaten weggenomen. De freesapparatuur die is gestolen, wordt gebruikt in de pedicure-wereld. De technische recherche stelt een onderzoek in.

DIEFSTAL BLOEMPOTTEN
LEERDAM - Tussen zaterdag 23 juli en zondag 24 juli zijn in de Sperwerlaan in Leerdam twee bloempotten met daarin planten gestolen. De dief plukte de twee potten uit twee verschillende tuinen in de eerder genoemde straat. Ook een bloempot uit een tuin aan de Oranje Nassaulaan verdween. Alle drie de gedupeerden hebben aangifte van diefstal gedaan. Mogelijk zijn er meer mensen die een of meerdere bloempotten missen. De politie verzoekt hen alsnog aangifte te doen van diefstal. De politie kan dan gericht zoeken naar de dader die alleen bij aangifte kan worden vervolgd.

VERKEERSCONTROLE
ALBLASSERDAM- Tijdens een verkeerscontrole hebben politieagenten van het Verkeershandhavingsteam 39 bekeuringen uitgeschreven. Zij deden dit voor 29 bestuurders die geen autogordel droegen, 7 keer voor het niet hands-free bellen, 1 bestuurder had geen rijbewijs en 5 bestuurders reden te snel. Ze hielden de controle op dinsdag 26 juli 2005 op de Helling, de West Kinderdijk en de Edisonweg. In totaal controleerden de agenten 390 voertuigen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 60 km/uur.

GEVALLEN
SLIEDRECHT- Een 26 jarige uit Dordrecht is gevallen met zijn snorfiets. Hij liep een gebroken voet op en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 26 juli 2005 omstreeks 16.30 uur op het fietspad van de Baanhoekbrug. De man reed vermoedelijk tegen de stalen brugleuning aan en kwam daardoor ten val.

SNELLE BROMFIETS
HENDRIK IDO AMBACHT/ ALBLASSERDAM- Een 17 jarige jongen uit Alblasserdam is door politieagenten na een achtervolging aangehouden. Dit gebeurde op dinsdagmiddag 26 juli 2005 omstreeks 17.15 uur. De jongen reed op zijn bromfiets met hoge snelheid in Hendrik Ido Ambacht over de Nijverheidsweg in de richting van Alblasserdam. Dit werd gezien door surveillerende politieagenten. Deze zetten de achtervolging in en gaven de jongen een stopteken. Ook riepen de agenten door de megafoon en gebruikten zwaailicht en sirene om de jongen tot stopen te dwingen. De jongen reed met een snelheid van ongeveer 90 km/uur via het fietspad de brug over richting Alblasserdam. Hij wilde de trap afgaan om zo aan de agenten te ontkomen, maar dit lukte niet omdat een fietser in de weg stond. Vervolgens reed hij verder en wilde via de Ruigenhil richting Dam rijden. Omdat er een paaltje in de weg staat dacht hij aan de politie te kunnen ontsnappen. Hij had echter pech en werd door een aantal fietsers tegengehouden. Politieagenten hielden hem daarop aan en namen hem mee naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden. De bromfiets is voor onderzoek in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

SNELHEIDSCONTROLE
LEXMOND- Tijdens een snelheidscontrole met de fotoradar op het Lakerveld hebben politieagenten 22 bekeuringen uitgeschreven. Ze hielden de controle op dinsdagavond 26 juli 2005 van 20.00 tot 22.00 uur. In totaal werden 170 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.

RIJDEN ONDER INVLOED
GORINCHEM- Op woensdagochtend 27 juli 2005 omstreeks 00.05 uur is op de Volksweerbaarheid een 48 jarige man uit Gorinchem aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies de man zodanig ver (615 ugl/l) boven de streep dat zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man had ongeveer 1,5 uur eerder in Leerdam een rijverbod gekregen. Hij zat daar op de Provincialeweg in zijn auto en werd door politieagenten gecontroleerd. Omdat hij nog niet had gereden kreeg hij een rijverbod. Ondanks dit verbod ging hij toch rijden. Na verhoor is hij met een rijverbod van 8 uren heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

GORINCHEM- Op woensdagochtend 27 juli 2005 omstreeks 01.00 uur is op de Keizerstraat een 47 jarige man uit Gorinchem aangehouden wegens rijden onder invloed met een personenauto. In het bureau blies hij net boven de streep (260 ugl/l). Na verhoor is hij met een dagvaarding en een rijverbod van 1 uur heengezonden.