1e persbericht van woensdag 27 juli 2005

Eindhoven 27-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachten van inbraak opgepakt

De politie heeft woensdagochtend rond 3.00 uur twee 19-jarige Eindhovenaren aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor wilden inbreken in een woning aan de Koningskinderen. Toen gewaarschuwde agenten ter plaatse kwamen na een melding door een buurtbewoner, hadden de verdachten zich verstopt in tuinen van woningen aan de Koningskinderen en het Eenoogje. Ze werden beiden aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Illegale plakker opgepakt

Een man van 42 jaar uit Tilburg is woensdagochtend rond 7.30 uur aangehouden op de Emmasingel. Hij had daar aanplakbiljetten geplakt op een schutting en dat is geen legale plakplaats. De man is aangehouden en na verhoor op het bureau heengezonden met een proces-verbaal.

Helmond: Geld weg na inbraak

Bij een inbraak in een horecazaak aan de Geysendorfferstraat is een onbekend geldbedrag weggehaald. Dat gebeurde tussen maandagavond 22.30 uur en dinsdagavond 19.00 uur. Een zijdeur van de zaak is opengebroken, waarna enkele gokkasten en de kassa zijn opengebroken en er geld is uitgehaald.

Helmond: Snelle snorfietser aangehouden

De politie heeft woensdagochtend rond 1.45 uur op de Warandelaan een 22-jarige Helmonder aangehouden. Surveillerende agenten zagen hem kort daarvoor op de Dorpsstraat met hoge snelheid op een snorfiets rijden. Toen ze achter hem aangingen, werden snelheden van meer dan 80 km/u gehaald. Op de Warandelaan werd de snorfietser klemgereden. Na zijn aanhouding bleek dat de man een alcoholpromillage van 0,75 had, waarvoor hij een boete van 75 euro krijgt. Tegen hem is ook proces-verbaal opgemaakt waarna hij is heengezonden.

Son: Inrichting babykamer weggehaald

Aan de Ekkersrijt 4100 is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een winkel. Een roldeur van de zaak is opengebroken. Er werd een complete inrichting voor een babykamer weggenomen.

Veldhoven: Computer gestolen

Bij een inbraak in een woning aan De Naaldenmaker is een computer gestolen. Dat gebeurde tussen vrijdag 22 juli en dinsdag 20.00 uur. Een ruit aan de achterkant van het huis is vernield.

Veldhoven: Auto gestolen

Vanaf de Nijverheidslaan is in de nacht van dinsdag op woensdag een auto weggehaald. Het gaat om een zwarte Opel Omega met het Belgische kenteken LRR-774.