Gemeente Amsterdam

Amsterdam aan het IJ

Tentoonstelling Stad aan het water

27 juli 2005
---
Zuiderkerk De tentoonstelling Stad aan het water - Amsterdam aan het IJ toont de toekomstige stadsontwikkeling aan de Zuidelijke- en Noordelijke IJ-oever.

Wilt u weten hoe de IJ-oevers er straks uit komen te zien?

Maquette Maquettes, foto's, animaties en renderingen van vele plannen langs het water geven een indruk van hoe de beide oevers er in de nabije toekomst uit zullen zien. De ontwikkelingen zijn niet alleen gericht op wonen en werken, ook cultuursinstellingen, uitgaansgelegenheden en bedrijven vestigen zich aan het nieuwe waterfront. * Spectaculaire maquette van de openbare bibliotheek (schaal 1:50). * Nieuwste plannen voor de noordelijke IJ-oever (shell-terrein / Cornelis Douwes terrein / NDSM-werf). * Maquettes van particuliere woningbouw op IJburg en prachtig beeldmateriaal van Oosterdokseiland.

Thema

In de stadsontwikkeling aan de Zuidelijke- en Noordelijke IJ-oevers schuilt een enorme belofte. Amsterdam haalt het IJ en het IJmeer binnen. Gebieden rondom de IJ-oevers en het IJmeer veranderen in rap tempo. De beleving van de eigentijdse stad zal daardoor drastisch veranderen.

Silhouetten

De schilderijen van beeldend kunstenaar Sigrid van Essel verbeelden de huidige situatie van de IJ-oevers.Vanaf het IJ richt zij het vizier omhoog en legt zij de skyline vast die opdoemt. Groter kan het contrast niet zijn met het nauwgezette stadsbeeld dat de plannenmakers voor ogen hebben.

Informatiecentrum De Zuiderkerk voor Ruimte Bouwen Wonen

Zuiderkerkhof 72 1011 WB Amsterdam ma - vr 9 - 16 za 12 - 16 uur (gratis toegankelijk) tot en met 28 augustus 2005 Internet Zuiderkerk