Gemeente Amsterdam

Vaarregels SAIL

27 juli 2005
---
webmaster Om het varen met kleine scheepjes en bootjes tijdens Sail voor iedereen plezierig te laten verlopen heeft het Gemeentelijk Havenbedrijf in samenwerking met Binnenwaterbeheer Amsterdam (BBA) en de Waterpolitie een aantal tips en regels opgesteld.

REGELS EN TIPS:

* De maximale vaarsnelheid in de IJhaven is 6 km per uur. * Volg aanwijzingen op van waterpolitie en verkeersleiders. * De doorgang van de Jan Schaeferbrug is smal! * Schroefwater van grote schepen maakt kleine vaartuigen onbestuurbaar.

OVERLAST EN NOODSITUATIES

Voor klachten op het water kunt u het Meldpunt

Overlast te Water 24 uur per dag bellen: 020 -625 00 99 .

Bij noodsituaties op het water belt u de Havendienst op: 0800 -023 04 05 .

Bij algemene noodsituaties belt u natuurlijk het alarmnummer van de politie 112

TOEGANG IJHAVEN

* De IJhaven is uitsluitend toegankelijk voor schepen kleiner dan 20 meter met een werkende motor,grotere schepen dienen zich te melden bij het NEB (020 -688 18 18). * Roeien, jetskieën en zeilen is uitdrukkelijk verboden. * In het SAIL gebied is het voor niet-deelnemende schepen verboden af te meren.

STREMMING OP NOORDZEEKANAAL

* Tijdens SAIL is het voor niet-deelnemende schepen niet toegestaan om af te meren in het SAIL gebied (de IJhaven,aan de Sumatrakade en aan de Surinamekade). * Tijdens de SAIL in parade op woensdag 17 augustus is het Noordzeekanaal, het afgesloten IJ en de IJhaven gestremd van 10.00 tot 17.00 uur. Het is niet toegestaan tegen de richting van de vloot in te varen. * Vanaf woensdag 17 augustus tot en met zondag 21 augustus zal,in verband met vuurwerk,elke avond het deel van het afgesloten IJ ten noorden van het Java eiland volledig gestremd zijn vanaf 21.30 uur tot en met 22.30 uur. * Tijdens het afmeren en vertrekken van de tall ships is de IJhaven gesloten.

EENRICHTINGSVERKEER EN STREMMINGEN

OP HET BINNENWATER

* Tijdens de Pieremachocheltocht op donderdag 18 augustus tussen 15.30-18.00 uur: eenrichtingsverkeer op de Prinsengracht. De Magerebrug over de Amstel en de Walter Suskindbrug over de Nieuwe Herengracht worden dan niet bediend. * Tijdens het Grachtenfestival geldt vanaf 18 augustus een afmeerverbod op de Prinsengracht tussen de Westermarkt en de Reestraat. Op zaterdag 20 augustus is deze vaarroute vanaf circa 14.30 uur gestremd.