Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TIBCO RFID INTERCHANGE BRENGT RFID EN SUPPLY CHAIN MANAGEMENT SAMEN

Nieuwe oplossing verbetert product flow en efficiëntie van supply chain; TNT Logistics gaat live met volledig geïntegreerd RFID-systeem

Rotterdam, 27 juli 2005 - TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX), een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt, kondigt TIBCO® RFID Interchange aan, een nieuwe oplossing die Radio Frequency Identification (RFID) gegevens vertaalt, verbetert en routeert ten behoeve van een gemakkelijke integratie met enterprise applicaties voor orderafhandeling en voorraadbeheer. Gebruikers van TIBCO RFID Interchange kunnen hun data stroomlijnen en krijgen actueel inzicht in orders, doorvoersnelheden en inventaris op elk gewenst moment in de supply chain.

RFID-technologie verbindt de fysieke wereld van RFID tags en lezers met enterprise applicaties die de informatie uit de RFID tags verwerken. Tot op heden wordt de ontwikkeling van RFID-technologie vooral gestimuleerd door regelgeving van het Amerikaanse ministerie van Defensie en grote retailers. Steeds meer bedrijven zijn op dit moment echter op zoek naar manieren om RFID-technologie onderdeel te maken van hun IT-infrastructuur. Zij integreren RFID met hun supply chain management-activiteiten om zo asset management, inventaris en ordermanagement te verbeteren. Het realiseren van deze return on investment vereist wel het verzamelen van RFID-data van diverse randapparatuur van verschillende locaties en het integreren ervan in bedrijfsprocessen en in de applicatie-infrastructuur.

Optimaal gebruik van RFID bij TNT Logistics
Terwijl veel bedrijven zich tot nu toe hebben geconcentreerd op het voldoen aan regelgeving op het gebied van RFID tegen zo laag mogelijke kosten, hebben meer visionaire ondernemingen de voordelen van RFID op de lange termijn onderkend, zoals verbeterde efficiëntie van de supply chain, verbeterd zicht op productflow in logistiek en minder fouten. TNT Logistics, marktleider in logistieke dienstverlening, heeft TIBCO RFID Interchange geïmplementeerd juist om deze redenen. TNT Logistics wilde een RFID-oplossing die kon integreren met bestaande bedrijfsprocessen, productflow kon stroomlijnen en die kan meegroeien met eventuele toekomstige uitbreiding. Met TIBCO RFID Interchange bracht TNT Logistics hun bestaande bedrijfsprocessen en TIBCO infrastructuur naar een hoger plan en werd snel en gemakkelijk een RFID-systeem gebouwd dat volledig geïntegreerd is in de bestaande supply chain.

"TIBCO RFID Interchange maakte het mogelijk RFID-regels, -concepten en -ideeën snel te integreren met onze bestaande supply chain gegevensstromen, waardoor we producten veel beter kunnen volgen en vinden", zegt Terry McIntyre, RFID projectleider bij TNT Logistics in Noord-Amerika. "TIBCO was voor TNT Logistics de beste keus omdat de basis van de RFID-infrstructuur gemakkelijk integreert met TIBCO BusinessWorks. Hierdoor kunnen we het ook wereldwijd inzetten."

TIBCO RFID Interchange zorgt ervoor dat RFID-data naadloos wordt geïntegreerd in bedrijfsprocessen en vergemakkelijkt daarmee besluitvorming in de hele supply chain. TIBCO RFID Interchange ondersteunt EPC Global's Application Level Event (ALE) specificaties en real-time streaming van informatie uit RFID-apparatuur. Het ondersteunt tevens de belangrijkste RFID-lezers en -printers, is snel en gemakkelijk te installeren en maakt centrale configuratie en beheer van apparaten mogelijk. TIBCO RFID Interchange's browser en GUI slap-and-ship business process templates zijn gemakkelijk aan te passen aan alle bestaande distributieprocessen en reguleringen voor retail.

"Bedrijven willen sneller kunnen reageren op klanten en hun winst verhogen. Inefficiënties in de supply chain ondermijnen dit streven door producten die niet op voorraad zijn, gemiste omzetkansen en service levels die niet gehaald worden", zegt Ram Menon, senior vice president, Worldwide Marketing, TIBCO. "Het gebruik van RFID verschaft veel informatie, maar de voordelen daarvan kun je alleen benutten als processen met elkaar worden verbonden en zo worden verbeterd. TIBCO RFID Interchange biedt een schaalbare, op standaarden gebaseerde architectuur om RFID-integratie te vergemakkelijken; voorraadbeheer en orderafhandelingsprocessen worden gekoppeld om de hele supply chain blijvend te verbeteren."

Beschikbaarheid en prijs
TIBCO RFID Interchange is per direct beschikbaar. Neem contact op met TIBCO Software voor actuele prijsinformatie.

Over TIBCO
TIBCO Software Inc. (NASDAQ: TIBX) is een toonaangevende leverancier van bedrijfsintegratie- en procesmanagementsoftware die real-time business mogelijk maakt. Real-Time Business helpt bedrijven kosten te besparen en sneller en efficiënter te werken. TIBCO levert Real-Time Business, door TIBCO 'The Power of Now'® genoemd, aan meer dan 2000 klanten wereldwijd in verschillende industrietakken. Meer informatie over TIBCO's bewezen technologie op het gebied van enterprise backbone, bedrijfsintegratie, business process management- en business optimization-oplossingen vindt u op de website www.tibco.com. Het hoofdkantoor van TIBCO is gevestigd te Palo Alto, Californië.

###

TIBCO, het TIBCO logo, The Power of Now en TIBCO Software zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van TIBCO Software Inc. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere product- of bedrijfsnamen en merken die in dit document genoemd worden, zijn eigendom van de respectievelijke eigenaars en worden alleen gebruikt ter verduidelijking.

Meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong B.V.
Cindy Curré
t: (020) 421 05 65
e: cindy@l-dj.nl