Gemeente Hardenberg


Hardenberg in gesprek met Wildkamp over andere invulling locatie Lutten

Persbericht, 27 juli 2005

Burgemeester Bert Meulman van de gemeente Hardenberg is met Wildkamp in gesprek over een andere invulling van de huidige locatie van het bedrijf in Lutten. Vandaag werd bekend dat Wildkamp 20 hectare grond heeft gekocht op industriepark Leeuwerikenveld in de gemeente Coevorden. Het is de bedoeling om daar het hoofdkantoor en het nieuwe distributiecentrum te vestigen.

Direct na de vakantie worden de gesprekken tussen Meulman en eigenaar De Wilde over een andere invulling van de locatie in Lutten voortgezet. "Ik kan nog niet zeggen om wat voor invulling het gaat, maar we proberen in ieder geval weer nieuwe werkgelegenheid te creëren", aldus burgemeester Bert Meulman, vanaf zijn vakantieadres.

En verder: "Natuurlijk ben ik teleurgesteld over het vertrek van Wildkamp. We hebben onze uiterste best gedaan om Wildkamp te behouden in de gemeente Hardenberg. Toen uitbreiding in Lutten echt niet mogelijk bleek, hebben we ook naar alternatieven in de gemeente Hardenberg gekeken. Ik vind het vertrek ontzettend jammer. Voor onze gemeente en de medewerkers van het bedrijf is het de op één na beste oplossing. Gelukkig kunnen veel medewerkers wel in hun eigen omgeving blijven wonen", aldus Meulman, die de burgemeester van Coevorden inmiddels heeft gefeliciteerd.

Wildkamp bouwt op dit moment een nieuw verkoopfiliaal op bedrijventerrein Haardijk in Hardenberg.