Gemeente Haarlem


27 juli 2005

172/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Datum
Afzender
Informatie bij
Telefoon
E-mail
Nummer


Nieuwe marktcommissie in het leven geroepen


Het college van B&W heeft op 26 juli ingestemd met het instellen van de marktcommissie.
De marktcommissie is een adviescommissie bestaande uit belanghebbenden op de markt. Zij zal het college gevraagd en ongevraagd adviseren over de regelgeving voor de markten in Haarlem. Het gaat hierbij om zaken die kunnen variëren van kleine kwesties rond een individuele marktondernemer tot meer structurele aangelegenheden die de gehele markt aangaan. Zo zal in de nieuw te vormen commissie het giraal betalen aan de orde komen, als ook de indelingen van de diverse markten.
Met de marktcommissie is de gemeente verzekerd van deskundige en praktische adviezen direct van de markten.

Naar aanleiding van de op 28 januari 2003 aangenomen nota "Regelgeving rond markten in Haarlem" door de Raad, is de marktcommissie in het leven geroepen. De marktcommissie bestaat uit 3 marktkooplieden, de kraamexploitant, een vertegenwoordiger van de Centrale Vereniging van Ambulante Handel en een inwoner (consument) uit Haarlem. De marktcommissie vergadert minimaal 6 keer per jaar, maar kan ook vaker bijeen komen wanneer dat wenselijk is. De zittingsduur van de marktcommissie is gekoppeld aan die van de gemeenteraad, dat wil zeggen 4 jaar en is geheel op vrijwillige basis.

Na een werving en selectieprocedure zijn 3 vertegenwoordigers van marktondernemers uit Haarlem en 1 inwoner van Haarlem geselecteerd om deel te maken aan de commissie. De commissie wordt gecompleteerd met de marktmeesters en het hoofd van het bureau Specifieke Taken. Het secretariaat wordt gevoerd door het bureau Specifieke Taken van de afdeling Vergunningen en Toezicht.


sector Stedelijke Ontwikkeling
Ninve Altunc
023-5113579
n.altunc@haarlem.nl
---- --