Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


27 juli 2005


Winterswijk - inbreker breekt enkels bij vlucht


Een 18-jarige Winterswijker is vannacht gewond geraakt toen hij tijdens zijn inbraak betrapt werd en uit het raam op de tweede verdieping sprong. Hij is in het ziekenhuis opgenomen met gebroken enkels. Een bewoonsters aan de Nieuwstraat hoorde vannacht rond 03.15 uur gerommel in haar woning. Zij bedacht zich geen moment en belde een bekende en hield telefonisch contact met hem. Toen haar redder kwam ontdekte hij in de woonkamer die op de tweede verdieping gesitueerd is, een onbekende jongeman achter een bank aan. Hij besloot de deur af te sluiten en de politie te bellen. Terwijl hij hiermee bezig was hoorde men in de woonkamer gerommel en bleek de inbreker uit het raam gesprongen te zijn. Gealarmeerde agenten troffen hem even later op de Meddosestraat aan en wel op de fiets van de bewoonster aan. Hij had zoveel pijn aan zijn enkels, dat een ambulance werd gebeld, die hem naar het ziekenhuis vervoerde. Hier bleek dat hij bij zijn vlucht z'n enkels had gebroken. Als hij uit het ziekenhuis ontslagen wordt, weet hij waar hij vervolgens onderdak krijgt !


Etten - Automobilist valt in slaap


Op de kruising Slingerparallel / Zeddamseweg vond dinsdagmorgen (26/7) een aanrijding plaats, waarbij twee automobilisten gewond raakten. Een 24-jarige automobilist uit Doetinchem reed rond 06.50 uur over de Slingerparallel richting Ulft. Ter hoogte van het benzinestation viel hij in slaap. Hierdoor botste hij op de kruising frontaal tegen de auto van een 25-jarige automobiliste uit Terborg die op dat moment groen licht had en de kruising opreed. De Terborgse had nek- en borstklachten en de Doetinchemmer had enkele kneuzingen. Zij werden beiden per ambulance voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Geselaar - Vrouw komt met voet tussen spaken


Een inwoonster uit Diepenheim (leeftijd niet bekend) is dinsdagmiddag rond 16.10 uur van haar fiets gevallen en raakte daarbij gewond. De vrouw op de kruising Diepenheimseweg / Bevervoordsestraat en kwam met haar voet tussen de spaken, waardoor ze viel. De vrouw had hoofdletsel en werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


Neede - Jongen valt van fiets


Een 14-jarige jongen uit Neede is dinsdagavond omstreeks 18.50 uur op de Parallelweg van zijn fiets gevallen. Door de val had de jongen een gebroken pols. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd voor behandeling.


Winterswijk - Gewond na aanrijding


Een 23-jarige Winterswijker raakte dinsdagavond gewond na een aanrijding. Een 55-jarige automobilist uit Winterswijk reed rond 18.05 uur over de Parallelweg richting Keizersdwarsweg. Hij verleende op de kruising met de Misterweg geen voorrang aan een 20-jarige Winterswijker en een aanrijding was het gevolg. De inzittende van de 20-jarige, een 23-jarige Winterswijker raakte licht gewond. Hij had diverse kneuzingen.


Terborg - Inbraak verenigingsgebouw


Bij een verenigingsgebouw aan de Paasberglaan werd in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. Van het gebouw werden een deur geforceerd. Weggenomen werden een aantal kratten bier en frisdrank. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Communicatie,

Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --