Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


27 juli 2005


APELDOORN - Lichtgewonde door aanrijding


Een 21-jarige Apeldoornse fietser raakte dinsdagmiddag (26/07) op de Waalstraat lichtgewond door aanrijding met een 62-jarige plaatsgenote in een auto. De man reed over het voetpad en stak rond 15.50 uur de Waalstraat over. Hij zag hierbij de vrouw over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De fietser kwam ten val en liep enkele schaafwonden aan een arm en been op.


APELDOORN - Automobilist onder invloed


De politie heeft dinsdagavond (26/07) op de Ugchelseweg een 54-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 22.15 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. Hij blies op het politiebureau een promillage van 1,1. Dit leverde hem een rijverbod van vijf uur op. Bovendien maakte de politie proces-verbaal op.


APELDOORN - Dronken automobilist weigert alle medewerking


Een Apeldoornse dronken automobilist (34) heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (27/07) alle medewerking geweigerd, bovendien heeft hij een politieagente beledigd. De politie controleerde de man woensdagmorgen vroeg rond 04.30 uur op de Wolweg. De man saboteerde de blaastesten en werd op het politiebureau gevraagd mee te werken aan een bloedproef. Dit weigerde hij waarop van hem werd gevorderd dit toch te doen. Aan deze vordering gaf hij gehoor waarop een arts een bloedproef van hem afnam. Tijdens het verhoor beledigde een politieagente. De politie maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Man rijdt auto ondanks ontzegging


Een 28-jarige Apeldoornse automobilist reed dinsdagmorgen (26/07) in zijn auto terwijl zijn rijbewijs eerder was ingenomen. De man betaalde op het politiebureau een boete. Controle wees uit dat zijn rijbewijs op 23 juli was ingenomen. Toen de politie zag dat de man toch in zijn auto stapte en weg reed werd hij op de Bosweg aangehouden. De politie nam zijn auto in beslag en maakte proces-verbaal op.


APELDOORN - Diefstal van personenauto

Onbekenden hebben dinsdag (26/07) vanaf een parkeerterrein aan de Laan van Spitsbergen een auto gestolen. Het gaat om een blauwe VW Passat met het kenteken 28-JK-LV. De auto is voorzien van lichtmetalen velgen. De 35-jarige eigenaar uit Haren ontdekte rond 16.00 uur de diefstal en deed aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Schilderijen uit woning gestolen


Onbekenden hebben een inbraak gepleegd in een woning aan de Gen. Van Heutszlaan. De inbraak werd dinsdagmorgen rond 09.30 uur ontdekt. De dieven kwamen via de garage de woning binnen en namen onder anderen enkele schilderijen mee. De politie stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Diefstal tas grote gevolgen


De diefstal van de tas van een 22-jarige Apeldoornse vrouw had dinsdag (26/07) grote gevolgen. Een onbekende nam tijdens het winkelen van de vrouw in een supermarkt aan de Linie haar tasje mee. Het tasje lag onder haar boodschappen in een winkelwagentje. In haar tasje zat onder meer geld en haar huissleutel zodat de vrouw haar woning niet in kon. De gewaarschuwde politie wist haar voordeur te openen en stelt een onderzoek in.


APELDOORN - Politie houdt verdachte man aan


De politie heeft dinsdagmiddag in zijn woning in Apeldoorn een 28-jarige Apeldoorner aangehouden die maandagavond bij het NS-station een taxichauffeur van zijn mobiele telefoon zou hebben beroofd. De man wordt bovendien van meer diefstallen en van een inbraak in een woning verdacht. De politie zette de verdachte voor verder onderzoek in een politiecel.


BEEKBERGEN - Automobilist bedreigd


Een nog onbekende automobilist heeft dinsdag (26/07) op de Arnhemseweg een 29-jarige automobilist uit Amersfoort bedreigd. De automobilist uit Amersfoort reed over de Arnhemseweg toen de onbekende automobilist rond 18.00 uur plotseling uit een uitrit de weg opreed. De automobilist uit Amersfoort toeterde en kon door hard remmen een aanrijding voorkomen. Bij het verkeerslicht naar Ugchelen kwam de onbekende automobilist achter hem staan, kwam zijn auto uit, sloeg enkele keren tegen het raam en sloeg vervolgens een deuk in de deur. Toen het verkeerslicht op groen sprong ging de onbekende automobilist naast hem rijden en maakte schietbewegingen, vervolgens ging de verdachte voor de Amersfoorter rijden en remde enkele hard af waarop de man uit Amersfoort ook sterk moest remmen. Hij deed vervolgens aangifte bij de politie die een onderzoek instelt.


APELDOORN - Dronken man zorgt voor overlast


Een 35-jarige dronken Apeldoorner heeft in de nacht van dinsdag op woensdag (27/07) op de Oud Veldzichtlaan voor de nodige overlast gezorgd. De politie kreeg woensdagmorgen vroeg rond 02.35 uur melding dat er een dronken man voor overlast zou zorgen en een hekwerk zou vernielden. De politie trof de man slapend tussen twee geparkeerde auto's aan. Hij was duidelijk onder invloed van alcohol gedroeg zich zeer vervelend tegenover de politie. Hierbij belegde hij de agenten diverse malen. De politie hield de man aan, bracht hem over naar het politiebureau en sloot hem op voor verhoor.


APELDOORN - Zevenentwintig bestuurders in de fout


Zevenentwintig bestuurders gingen dinsdagavond (26/07) tijdens verkeerscontroles op de Kayersdijk, de Arnhemseweg en op de Ugchelseweg in de fout. Zo kregen tien bestuurders een boete voor het overschrijden van de maximumsnelheid en dertien bestuurders reden door het rode verkeerslicht.


Einde berichten


--


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --