Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 27 juli

Alkmaar 27-07-2005 - 14.30 uur

Snelheidscontroles

Alkmaar, dinsdag 26 juli 2005.

Dinsdag zijn werd op een groot aantal wegen door de hele regio een rijdende snelheidscontrole gehouden waarbij gebruik werd gemaakt van een videoauto. Tijdens deze controle werden 20 bestuurders betrapt op snelheidsovertredingen. Twee van hen reden meer dan 50 km/u te snel en raakten hun rijbewijs kwijt. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 171 km/u op een weggedeelte waar 100 km/u is toegestaan. Naast het overschrijden van de maximumsnelheid werden tien bestuurders bekeurd voor diverse andere overtredingen.

Slootdorp, dinsdag 26 juli 2005

Dinsdag werd een snelheidscontrole gehouden op de Koningin Wilhelminaweg. Tijdens deze controle werden een onbekend aantal voertuigen gecontroleerd. Zeven reden te snel de hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u terwijl ter plaats een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Daarnaast werden nog vier bestuurders bekeurd voor andere overtredingen.

Den Helder, dinsdag 26 juli 2005.

Dinsdagmiddag tussen 15.45 en 17.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Doggersvaart, op een gedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Tijdens deze controle passeerden 53 autos het meetpunt. Elf van hen reden te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u.

Diefstal boot en trailer

Van Ewijcksluis, dinsdag 26 juli 2005.

Dinsdagmorgen heeft de eigenaar van een boot en trailer aangifte gedaan van diefstal van dat goed. De combinatie stonden geparkeerd op een parkeerterrein aan de Amsteldiepweg. Volgens de eigenaar moet de diefstal hebben plaatsgevonden in de nacht maandag op dinsdag tussen 02.15 en 06.00 uur. De boot is blauw van kleur en van het merk Polonez. De trailer waar de boot op stond is van het merk Sterk, type K-4-ZL en zilverkleurig.

Vrouw gewond bij aanrijding

Alkmaar, dinsdag 26 juli 2005.

Dinsdagmiddag raakte een 45-jarige vrouw uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Noorderstraat. Zij reed op haar fiets over het fietspad toen zij werd aangereden door een auto, bestuurd door een 46-jarige man uit Oosthuizen. Hij wilde zijn auto parkeren in een parkeervak en merkte de fietster niet op. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar zij is opgenomen.

Rijden onder invloed van alcohol

Wieringerwaard, dinsdag 26 juli 2005.

Dinsdagmiddag werd een 46-jarige bestuurder van een personenauto uit Wieringerwaard aangehouden op de Noord Zijperweg. De man had een aanrijding veroorzaakt met een andere auto. Na de aanrijding was de man van de plaats van de aanrijding weggelopen. De gewaarschuwde politie trof de man elders op de Noord Zijperweg aan. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 515 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Daarnaast bleek dat de man niet in het bezit was van een rijbewijs. Bij de door hem veroorzaakte aanrijding was alleen sprake van materiële schade.

Hoorn, woensdag 27 juli 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden op de Pakhuisstraat. Hij reed daar als bestuurder van een auto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 535 ug/l. Nagenoeg 2,5 maal de toegestane hoeveelheid.

De Goorn, woensdag 27 juli 2005.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 42-jarige bestuurder van een personenauto uit Avenhorn aangehouden op de Dwingel. Bij controle bleek dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 430 ug/l., nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid.

Man aangehouden mishandeling van een vrouw

Heerhugowaard, dinsdag 26 juli 2005.

Dinsdagavond werd een 32-jarige man uit Heerhugowaard in zijn woning aangehouden. Kort daarvoor had hij zijn ex-vriendin in het gezicht had geslagen. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar neus. In het ziekenhuis bleek dat haar neus gebroken was. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. Een motief voor de mishandeling is niet bekend.

Brand horecabedrijf mogelijk aangestoken

Alkmaar, woensdag 27 juli 2005.

Woensdagmorgen omstreeks 05.25 uur ontdekte een krantenbezorger dat er brand was uitgebroken op het dak van een horecabedrijf aan de Olympiaweg. Het bleek dat de brand woedde op het dak van het gebouw. De brandweer heeft het vuur geblust. Het pand raakte zwaar beschadigd. Er werden sporen aangetroffen die wijzen in de richting van brandstichting. Door de recherche zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Negen aanhoudingen na drugsdealen in woonhuis

Alkmaar, dinsdag 26 juli 2005.

Op dinsdagmiddag zijn bij een actie 9 personen aangehouden in en nabij een woning in de Roelantstraat. Zij worden verdacht van het handelen in verdovende middelen danwel het bezit hebben van harddrugs. Ook bleek dat in dit pand door veel drugsverslaafden werd gebruikt. Deze actie is het resultaat van veel medewerking van buurtbewoners en samenwerking met partners.

De wijkcoördinator van de politie heeft eerder dit jaar in samenwerking met de woningstichting, de gemeente de Brijderstichting en de GGZ een gesprek met de buurtbewoners georganiseerd over de klachten die zij hadden over drugs in de wijk. De wijkcoördinator van Overdie heeft vervolgens een plan gemaakt, waar deze actie onderdeel van uitmaakt. Buurtbewoners werden verzocht alle overlast en verdachte situaties te melden bij de politie. Op die manier ontstond er een goed inzicht in de problemen die zich in en rond het pand afspeelden. Ook de politie heeft het pand de afgelopen tijd nauwlettend in de gaten gehouden. Op basis hiervan was een inval gerechtvaardigd. Twee personen in verzekering

Buiten de woning werden zes verdachten aangehouden. Het gaat om een 39-jarige man uit Den Helder, een 39-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats, een 54-, een 34- en een 33-jarige Alkmaarder en een 34-jarige man uit Heiloo. In de woning zijn een 52-jarige vrouw, een 42-jarige man en een 50-jarige man aangehouden. Allen uit Alkmaar afkomstig. Twee van hen, de 50-jarige man en de vrouw zijn in verzekering gesteld.

In de woning werden diverse harddrugs aangetroffen zoals een aantal bolletjes cocaïne. Ook waren er goederen in de woning aanwezig die duiden op het bezit en de handel in harddrugs en werden er zakken met vermoedelijk marihuana aangetroffen. Deze goederen zijn in beslag genomen en worden verder onderzocht.