Ingezonden persbericht


MAXDATA introduceert krachtige instapserver PLATINUM 100 I

Snelle gegevensdoorvoer en hoog beveiligingsniveau

Etten-Leur, 27 juli 2005 - MAXDATA, Europees top 10-producent van IT-hardware, introduceert de PLATINUM 100 I, een krachtige server op basis van PCI-Express. Door deze technologie is de gegevensdoorvoer viermaal sneller dan bij vergelijkbare servers met PCI-X en een kloksnelheid van 133 MHz. Kleine bedrijven en afdelingen binnen grotere ondernemingen beschikken met de PLATINUM 100 I over een betaalbare, krachtige server met een hoog beveiligingsniveau. De nieuwe MAXDATA-server is niet alleen in te zetten als bestands- of printserver, maar ook als applicatieserver, werkgroepserver of gateway voor de internetverbinding in het bedrijfsnetwerk.

De PLATINUM 100 I biedt een groot aantal beveiligingsfuncties. Het systeem werkt op basis van onboard RAID 0 en 1. Hierdoor zijn gegevens optimaal beveiligd en heeft de server een hoger prestatievermogen. De ECC-technologie (Error Correction Code) maakt het mogelijk fouten in het werkgeheugen te corrigeren. De MAXDATA PLATINUM 100 I is optioneel uit te rusten met hot-plug harddisks. Hierdoor kunnen defecte harde schijven indien nodig ook tijdens het gebruik worden vervangen.

De PLATINUM 100 I wordt geleverd in een towerbehuizing, maar is ook te integreren in de gebruikelijke inbouwsets in 19-inch racks. Een ander belangrijk kenmerk van de PLATINUM 100 I is het lage geluidsniveau door de innovatieve ventilatoraandrijving.

Specificaties MAXDATA PLATINUM 100 I

- Intel Celeron- of Pentium 4-processor

- Ondersteunt processors met Intel Extended Memory 64-technologie (Intel EM64T)
- Ondersteunt processors met Intel Speedstep-technologie
- Max. 4 GB DDR2 400 MHz SDRAM met ECC

- Behuizing te integreren in rack

- 3 x PCI Express-slots

- Onboard S-ATA Host RAID-ondersteuning voor RAID 0, 1
- Optioneel: hot-plug harddisks

- Intelligente ventilatoraandrijving

MAXDATA
MAXDATA heeft zich sinds de oprichting in 1987 ontwikkeld tot een vooraanstaande producent van hardware. Het bedrijf biedt complete hardwareoplossingen aan bedrijven op basis van een Built-to-Order-concept. MAXDATA produceert Belinea-monitoren, MAXDATA-pc's, -notebooks en -servers, en verkoopt deze uitsluitend via resellers en distributeurs. MAXDATA heeft 1.300 medewerkers in negen vestigingen. Naast het hoofdkantoor in Duitsland heeft MAXDATA vestigingen in Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Nederland, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zwitserland. De producten van MAXDATA zijn beschikbaar in ruim 30 landen in Europa.

Meer informatie is te vinden op www.maxdata.com.

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal:

MAXDATA Benelux B.V.
Tony Oerlemans
Tel.: 076 - 50 39 233
E-mail: tony.oerlemans@maxdata.nl

Lammers van Toorenburg Benelux PR
Cas Heuvelmans
Tel.: 030 - 65 65 070
E-mail: maxdata@lvtpr.nl