Gemeente Lingewaard


Veel werkzaamheden aan Lingewaardse riolering

foto rioolwaterzuiveringsinstallatie Gendt

Foto:
Het correct afvoeren van rioolwater naar een
rioolwaterzuiveringsinstallatie heeft bij de gemeente Lingewaard de volle aandacht.

Lingewaard gaat na de vakantie op verschillende plaatsen het rioolstelsel aanpakken. In Huissen, Angeren, Gendt en Haalderen worden de komende weken riolering vervangen en bezinkbassins aangelegd. Tijdens de werkzaamheden zijn wegen afgesloten. Alleen voor de doorgaande weg Stadswal in Huissen is een omleidingroute nodig.

Huissen
In de Duisterestraat en de Stadswal tussen de aansluiting Duisterestraat en Van Neercasselstraat wordt riolering vervangen. Lingewaard maakt van deze gelegenheid gebruik om in de Duisterestraat herinrichting uit te voeren.

De werkzaamheden in de Stadswal beginnen 15 augustus. Doorgaand verkeer op de Karstraat komende uit Bemmel wordt bij de kruising met de Gochsestraat omgeleid. De omleidingroute is Gochsestraat, Driegaardsestraat, Bredestraat en Van Voorststraat. Het centrum van Huissen blijft vanaf deze zijde bereikbaar.

Doorgaand verkeer vanuit Arnhem wordt bij de rotonde van Voorststraat Stadswal omgeleid via Van Voorststraat, Bredestraat, Driegaardsestraat en Gochsestraat.Deze werkzaamheden zullen zon twee weken duren.

De Duisterestraat gaat 22 augustus dicht. De werkzaamheden duren tot half november. Doorgaand verkeer is dan niet mogelijk. Een omleidingroute is niet noodzakelijk.

Bergbezinkbassins
De gemeente Lingewaard moet de riolering aanpassen aan de Europese en Nederlandse regels. De belangrijkste doelstelling is verminderen van vuiluitstoot vanuit het rioolstelsel. Om dit te bereiken worden op verschillende plaatsen ondergrondse bergbezinkbassins gebouwd. Angeren, Gendt en Haalderen zijn de komende weken aan de beurt. Deze ondergrondse bassins vangen een belangrijk gedeelte van het vuil op dat anders direct op het oppervlaktewater terecht zou komen.

Angeren bijt het spits af. Op 22 augustus wordt begonnen met de Kampsestraat, Bernhardstraat, Julianastraat, Wilhelminastraat en Jan Joostenstraat.

Half september wordt in Gendt begonnen met Vleumingen, Langstraat, Bernhardstraat en Schoolstraat.

Aan het einde van september wordt in Haalderen begonnen met de Notenboomstraat en Huchstraat.

Geplaatst 27 juli 2005