Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 27 juli 2005

150 dagen de cel in

TILBURG Tijdens controle in het Stadspark Oude Dijk troffen agenten gisteravond een bierdrinkende man (44) uit Tilburg aan. Bij controle bleek dat de man nog een vonnis van 150 dagen op had staan. Hierop werd hij aangehouden en ingesloten.

Inbrekers gaan met 1500 euro aan de haal

TILBURG Aan de Rossinistraat i n Tilburg werd gisteren op klaarlichte dag ingebroken. De inbrekers zijn via een platdak op het dak van de woning geklommen en via een dakraam de woning binnen gegaan. Uit de woning werd 1500 euro weggehaald. De politie heeft van de 32-jarige bewoonster een aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Dieven halen 21 stoppen uit stoppenkast

TILBURG Een uitvoerder van een elektriciteitsbedrijf dat de stroomvoorzieningen op de Tilburgse Kermis begeleid heeft gisteren bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van 21 stoppen die uit een stoppenkast op de hoek van het Piusplein met de Heuvelring staat. Hierdoor ontstond stroomuitval onder andere bij een café aan het Piusplein. Op dit moment is niet bekend of door de stroomuitval schade is ontstaan bij kermisexploitanten en cafés.

Met drank op achter het stuur

Tilburg Aan de Hart van Brabantlaan hebben agenten gisteravond rond kwart over elf een 49-jarige man uit deze stad aangehouden. De man bestuurde een auto en had te veel gedronken. In het politiebureau blies de man bijna 1.40 promille. In verband met dit hoge alcoholpromillage heeft de politie het rijbewijs van de man ingevorderd. Verder kreeg de Tilburger een rijverbod van zes uur en maakt de politie tegen de man proces-verbaal op.

Politie vindt hennepkwekerij in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Na een melding over wateroverlast hebben agenten vannacht rond kwart over één in een woning in Hilvarenbeek een hennepkwekerij aangetroffen. Omdat de bewoner met vakantie is de brandweer de woning binnen gegaan om water en stroom af te sluiten. Op de zolderverdieping van de woning werd een hennepkwekerij met 180 planten aangetroffen. In verband met het aantreffen van deze kwekerij heeft de politie vannacht om kwart voor drie een 41-jarige man aangehouden. Omdat de man militair is, werd het onderzoek overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee.

Man aangehouden na mishandeling

MOERGESTEL Vannacht, even voor halfdrie, hebben agenten aan het Rootven in Moergestel een 20-jarige man uit deze plaats aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een even oude plaatsgenoot. Die kreeg zonder enige aanleiding een paar klappen tegen zijn gezicht. De politie heeft vannacht een uitgebreide aangifte van het slachtoffer opgenomen, een getuige gehoord en de verdachte ingesloten voor nader onderzoek.

Vechtersbaas aangehouden

TILBURG Op het Stadhuisplein in Tilburg hebben agenten vannacht om tien voor halfvier een 20-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 21-jarige man uit Veghel. Het slachtoffer kreeg zonder enige aanleiding een paar klappen op zijn gezicht. Hierdoor liep de man een dik oog en een kapotte lip op. De politie heeft van de man uit Veghel een aangifte opgenomen. De aangehouden Tilburger is ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger beroofd van 480 euro

TILBURG Aan het Wilhelminapark in Tilburg is vannacht rond kwart voor vier een 39-jarige man uit Tilburg van zijn portemonnee met 480 euro beroofd. De beroving is gepleegd door twee nog onbekende jongens op een scooter. De bijrijder, die vermoedelijk met een wapen dreigde, heeft de portemonnee uit de jaszak van het slachtoffer gehaald. Na de beroving maken de straatrovers zich uit de voeten.

Vechtende vrouwen aangehouden

TILBURG Op de Paleisring in Tilburg hebben agenten gisteravond twee vrouwen aangehouden. Die waren op de kermis met elkaar aan het vechten. De vrouwen zijn 22 en 23 jaar oud en afkomstig uit Tilburg en Helmond. De vrouwen zijn ingesloten en de politie stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Carel Bouman