Gemeente Kerkrade
---

27.07.05: Meer functies op terrein Atrium Kerkrade

De heer Zijlstra (rechts) en burgemeester Som ondertekenen de intentie-overeenkomst. Atrium MC en de gemeente Kerkrade gaan samen het 3,5 hectare grote terrein van het ziekenhuis in Kerkrade opnieuw inrichten. Bedoeling is dat er een goede mix ontstaat van zorg, wonen en welzijn. Het ziekenhuisterrein biedt in het hart van de Gemeente Kerkrade unieke kansen voor bewoners, zorgvragers en zorgaanbieders.

Maandag 25 juli werd hiertoe de intentie-overeenkomst getekend door burgemeester Jos Som en de voorzitter van de raad van bestuur van Atrium MC, Eke Zijlstra. Gestart wordt nu met het ontwikkelen van een stedenbouwkundige visie waarin zorg, wonen en welzijn hand in hand gaan. Uit onderzoek moet blijken waar de verschillende partijen precies behoefte aan hebben. Binnenkort start daartoe het overleg met bewoners, zorgvragers, zorgaanbieders en belangengroepen. Verwacht wordt dat het plan leidt tot een belangrijke opwaardering voor het centrum van Kerkrade als er gebouwd wordt voor alle leeftijdscategorieën met oog voor kwalitatief hoogstaande architectuur.
Een aantal gebouwen wordt gesloopt, andere worden gerenoveerd en er komt ook nieuwbouw om ondersteunende disciplines te kunnen onderbrengen. Hierbij kan worden gedacht aan huisvesting voor huisartsen, fysiotherapeuten en een apotheek.