Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (27/7)

OOSTERHOUT NB, 27 juli 2005

Politie pakt mannen op na huiselijk geweld

RAAMSDONSKVEER: Een 28-jarige Oosterhouter is door de politie opgepakt op verdenking van mishandeling en vernieling. De man vernielde dinsdagmiddag 26 juli een gedeelte van de inventaris van zijn ex-vriendin in Raamsdonksveer. De 21-jarige vrouw kreeg daarbij enkele klappen en schoppen. Dit alles gebeurde in het bijzijn van hun 1,5 jaar oude zoontje. De vrouw deed aangifte tegen haar ex-vriend, waarbij ze aangaf in het verleden al vaker door hem mishandeld was. De politie arresteerde de man om 17.30 uur. Hij is in verzekering gesteld.

WERKENDAM: In Werkendam werd een 36-jarige vrouw mishandeld door haar dronken echtgenoot. Het slachtoffer kon met haar twee kinderen de woning ontvluchten en kreeg hulp van de buren. Die informeerden de politie. De verdachte, een 36-jarige Werkendammer, werd meteen aangehouden. Hij is overgebracht naar een cellencomplex van de politie en meteen in verzekering gesteld.

Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken nauw samen bij de bestrijding van huiselijk geweld, omdat zij van mening zijn dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Verduistering in dienstbetrekking

KAATSHEUVEL: Op dinsdagmiddag 26 juli arresteerde de politie om 17.30 uur een 16-jarige jongen op verdenking van verduistering. De jongen deed vakantiewerk bij een bedrijf en had in de afgelopen twee weken enkele malen geld verduisterd van zijn werkgever. Dit deed hij door middel van frauduleuze kassahandelingen. Het ging om een bedrag van een paar honderd euro. De minderjarige verdachte bekende het feit tijdens het verhoor. De jongeman toonde zich bereid om het gestolen geld terug te geven. Hij is na het politieonderzoek overgedragen aan zijn ouders. Tegen de knul is proces-verbaal opgemaakt. Het bedrijf heeft de verdachte op staande voet ontslagen.

Politie controleert snelheid op verzoek van wijkbewoners

GEERTRUIDENBERG: Tijdens de informatieavonden over het opzetten van de zogenaamde wijktafels in de gemeente Geertruidenberg, deden veel bewoners hun beklag over snelheidsovertredingen in hun wijk. Om die reden organiseerden de wijkagenten extra snelheidscontroles. Op dinsdag 26 juli stond de radarauto daarom op diverse plaatsen in de gemeente Geertruidenberg. Daarbij is de snelheid gemeten van 1.345 passerende automobilisten, waaruit bleek dat ruim 7% te snel reed. Een overzicht:

Locatie controle: Beethovenlaan Raamsdonskveer
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 10.35 uur tot 12.35 uur
Aantal passanten: 416
Aantal overtredingen: 47
Hoogste snelheid: 70 km/u

Locatie controle: Breetweerlaan Raamsdonksveer (t.h.v. Hertogshoef) Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 13.00 uur tot 14.30 uur
Aantal passanten: 504
Overtredingen: 20
Hoogste snelheid: 72 km/u

Locatie controle: Statenlaan Geertruidenberg
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 14.40 uur tot 16.10 uur
Aantal passanten: 242
Overtredingen: 21
Hoogste snelheid: 66 km/u

Locatie controle: Mozartlaan Raamsdonksveer
Maximum snelheid: 50 km/u
Tijdstip controle: van 16.25 uur tot 17.55 uur
Aantal passanten: 183
Overtredingen: 8
Hoogste snelheid: 66 km/u

Momenteel zien de boetebedragen voor snelheidsovertredingen binnen de bebouwde kom er als volgt uit:

t/m 10 km/u te snel: 30
11 t/m 15 km/u te snel: 45
16 t/m 20 km/u te snel: 70
21 t/m 25 km/u te snel: 100
26 t/m 30 km/u te snel: 125

Vanaf 30 km/u wordt het proces-verbaal dat de politie opmaakt voorgelegd aan Justitie. Vanaf die snelheid is ook de zogenaamde recidiveregeling van toepassing. De overtreder wordt geregistreerd en de geëiste straf voor de rechter zitting wordt steeds hoger, afhankelijk van het aantal eerder begane snelheidsovertredingen. Verder wordt bij staande houding bij snelheidsoverschrijding vanaf 50 km/u het rijbewijs ingevorderd door de politie.

Opgepakt voor openbare dronkenschap

OOSTERHOUT: Een 27-jarige Oosterhouter is op dinsdagavond 26 juli door de politie opgepakt. De man zat stomdronken in winkelcentrum Arkendonk en veroorzaakte overlast in een cafetaria. Bovendien had hij staan urineren tegen de gevel van een aldaar gevestigde supermarkt. In de supermarkt had hij in de loop van de middag stennis gemaakt. De politie arresteerde de man en heeft hem ter ontnuchtering ingesloten. In de loop van de volgende ochtend is hij in vrijheid gesteld. Dit nadat er proces-verbaal tegen hem was opgemaakt.

Makkelijke buit voor autodief

WAALWIJK: Een 57-jarige inwoner van Waalwijk kwam bij de politie aangifte doen van diefstal. Hij had het de autodief wel heel erg gemakkelijk gemaakt. Hij had dinsdagmiddag 26 juni zijn auto met de sleutels op het contact én draaiende motor laten staan op de Vijzelweg. De man liep even een bedrijf binnen en toen hij een paar minuten later weer terugkwam, was zijn auto gestolen. De politie nam een aangifte op en signaleerde de auto internationaal als gestolen voertuig. Het gaat om een blauwe Volkswagen Transporter voorzien van het kenteken 49-BL-PD. Wettelijk gezien is het verboden om een auto met draaiende motor onbeheerd achter te laten. Los van het geven tot gelegenheid diefstal, kan er gevaar ontstaan als spelende kinderen achter het stuur kruipen. Om nog maar niet te spreken over de milieuvervuiling die het met zich meebrengt.

Auteur: Jeroen Steenmeijer