Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


27 juli 2005


Zutphen - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (27/7) bij een controle op de Coehoornsingel een 35-jarige automobilist uit Zutphen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 1,0 prom. In verband met recidive maakt de politie proces verbaal op.


Zutphen - In auto's ingebroken bij bedrijf


Bij een garagebedrijf aan de Stoven werd in de nacht van maandag op dinsdag (26/7) in zeker 4 auto's ingebroken. Uit de auto's werden de autoradio's en een gereedschapssetje weggenomen. Verder werd van een auto de velgen en de banden weggenomen. Men wist via het terrein van een naastgelegen bedrijf bij de garage te komen. De politie stelt een onderzoek in.


Zutphen - Winkeldiefstal


Een 47-jarige inwoner uit Lunteren werd dinsdagmiddag (26/7) betrapt bij een bouwmarkt aan de Stoven. Hij had een deurklink onder zijn jas verstopt en wilde deze meenemen zonder af te rekenen. Hij probeerde de klink nog weg te gooien, maar hij werd tegengehouden door winkelpersoneel. De man moest in een kantoortje wachten op de komst van de politie. Daar bedreigde hij een personeelslid met een stoel. De politie hield de Luntenaar aan en na onderzoek bleek dat de man nog een boete had openstaan. De man werd ingesloten.


Klarenbeek - Vrachtwagen in brand


Op een parkeerplaats aan de Zutphenseweg was dinsdagavond (26/7) rond 23.45 uur brand ontstaan in vermoedelijk de koelmotor van een vrachtwagen. De chauffeur, een 45-jarige man uit België lag te slapen in de cabine. Twee andere vrachtwagenchauffeurs (gegevens niet bekend) zagen de brand achter de cabine en hebben de Belg gewekt. Samen konden zij de brand met brandblussers blussen. De chauffeur kwam met de schrik vrij.


Lochem - diefstal computerapparatuur


Bij een diefstal in een pand aan de Oranjelaan hebben dieven in de nacht van dinsdag op woensdag enkele flatscreens en computers gestolen. Men is door een raam binnengekomen en is er met de apparatuur vandoor gegaan. Misschien hebben mensen de dieven met de apparatuur gezien ?


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichter

Anton de Ronde: 055-5486052



---- --