Sun Microsystems maakt resultaten fiscale jaar 2005 bekend

Opnieuw positieve cashflow for Sun Microsystems

Amersfoort, 27 juli 2005 - Sun Microsystems, Inc., (NASDAQ: SUNW) heeft de cijfers bekend gemaakt voor het vierde fiscale kwartaal van 2005, dat eindigde op 30 juni. De omzet kwam uit op 2,975 miljard US dollar, een daling van 4,3 procent vergeleken met de 3,11 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2004. De brutomarge bedraagt 41,4 procent van de omzet, een toename van 2,0 procentpunten vergeleken met het vierde kwartaal van 2004. De nettowinst komt uit op 121 miljoen US dollar, wat neerkomt op 4 dollarcent per aandeel. In het vierde kwartaal van vorig jaar bedroeg de nettowinst van 783 miljoen US dollar ofwel 23 dollarcent per aandeel. De resultaten van het vierde fiscale kwartaal 2004 waren inclusief de 1,6 miljard US dollar die het bedrijf van Microsoft ontving naar aanleiding van een eerder schikkingsvoorstel over lopende rechtszaken.

De totale omzet over het fiscale jaar 2005 bedraagt 11,071 miljard US dollar, een lichte daling van 1,0 procent ten opzichte van de 11,185 miljard US dollar in 2004. De brutomarge bedraagt over dit hele fiscale jaar 41,5 procent van de omzet, een stijging van 1,1 procentpunten ten opzichte van het fiscale jaar 2004. Het netto verlies van Sun Microsystems is dit jaar 11 miljoen US dollar. Dit betekent een verbetering ten opzichte van het fiscale jaar 2004, toen het verlies nog 388 miljoen US dollar bedroeg ofwel 12 dollarcent per aandeel.

Steve McGowan, Sun's Chief Financial Officer en Executive Vice President Corporate Resources, zegt: "We sluiten het fiscale jaar 2005 af met een verhoging van de nettowinst met 975 miljoen US dollar en 369 miljoen US dollar aan cash gegenereerd uit operationele activiteiten. Daarnaast hebben we kosten voor R&D en SG&A verlaagd waardoor de brutomarge is gestegen. Dit is het zestiende achtereenvolgende fiscale jaar dat Sun een positieve cashflow heeft gegenereerd uit operationele activiteiten."

"Het afgelopen fiscale jaar hebben we ons productportfolio verder uitgebreid en hebben we overnameplannen bekendgemaakt die onze strategie verder ondersteunen", zegt Chairman, President en CEO Scott McNeally. "We hebben ons gehouden aan onze R&D-beloften en nieuwe producten geïntroduceerd waaronder Solaris 10. Sinds de introductie op 31 januari 2005, zijn er twee miljoen licenties van het nieuwe besturingssysteem uitgegeven. In het fiscale jaar 2006 zullen we zeker profiteren van de inspanningen en investeringen die we de afgelopen jaren hebben gedaan en blijven doen." Klik hier voor meer informatie en het gehele Engelstalige persbericht.

Over Sun Microsystems
Een eenduidige visie - the Network is the Computer - drijft Sun tot het ontwikkelen van technologieën die de belangrijkste markten in de wereld van computerkracht voorzien. Sun gelooft in het delen van innovatie binnen communities en ziet participatie als de volgende stap in de automatisering. Sun is te vinden in meer dan 100 landen en op www.sun.com.



Ingezonden persbericht