Omzet Lexmark groeit in tweede kwartaal

Verkoop laser- en inkjetprinters stijgt met dubbele cijfers

Naarden, 27 juli 2005 - Lexmark international, Inc. (NYSE: LXK) heeft de resultaten bekendgemaakt van het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni 2005. De omzet steeg dit kwartaal met 3% tot 1,283 miljard dollar. De winst per aandeel bedroeg 0,64 dollarcent. Cash gegenereerd door operationele activiteiten steeg in het tweede kwartaal tot 146 miljoen dollar.

"Ondanks lastige marktomstandigheden die invloed hadden op de groei van onze omzet, waren we in staat de verkoop van laser- en inkjet-eenheden met dubbele cijfers te vergroten", zegt Paul J. Curlander, CEO van Lexmark. "De omzetgroei werd onder meer behaald dankzij een groei van 9% van laser en inkjet supplies. Ons op supplies gedreven businessmodel toont hiermee wederom aan succesvol te zijn."

De bruto winstmarge bedroeg 34,6%. Dit is lager dan vorig jaar (35,3%) vanwege lagere productmarges. De operationele kosten bedroegen 20,9%, een lichte stijging ten opzichte van de 20,4% van vorig jaar, mede veroorzaakt door investeringen in ontwikkelingen en marketing.

Voor de volledige Engelstalige versie van het persbericht verwijzen we u graag naar www.lexmark.com.

Over Lexmark
Lexmark is een wereldwijd ontwikkelaar, producent en leverancier van printoplossingen, waaronder laser- en inkjetprinters, bijbehorende verbruiksartikelen en services voor zakelijk en thuisgebruik, in meer dan 150 landen. Lexmark werd in 1991 opgericht en rapporteerde over 2004 een omzet van ruim 5,3 miljard dollar. Lexmark is op het internet te vinden op www.lexmark.nl. Engelstalige persberichten zijn te vinden op http://investor.lexmark.com.