Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 juli 2005


Putten - Man bedreigd met kettingzaag

Een 81-jarige inwoner van Heusden wandelde op dinsdag (26-07) rond 19.15 uur met zijn hond. Thv de kruising Oude Prinsenweg / Oude Garderenseweg ontstond er een woordenwisseling tussen de wandelaar en de bestuurder van een witte bestelbus omdat de wandelaar moest uitwijken voor de auto en de automobilist vond dat de wandelaar teveel op de rijbaan liep. Op een gegeven moment liep de automobilist naar zijn auto en haalde er een kettingzaag uit. Hij schakelde het apparaat in en liep op de wandelaar af terwijl hij diverse bedreigingen uitte. Omdat getuigen zich mengden in de woordenwisseling, reed de automobilist uiteindelijk weg waarbij hij de wandelaar nog bijna aanreed. De Heusdenaar was danig onder de indruk van het voorval. Signalement dader: blanke man, leeftijd
35-40 jaar, ong. 1.90 m lang, fors postuur, donkerblond kort haar, droeg lichte (werk)kleding.
De man reed in een witte bestelbus, mogelijk een VW Caddy van het oude type.


't Harde - Fietsster komt ten val

Een 76-jarige vrouw uit 't Harde wilde van haar fiets stappen en verloor toen haar evenwicht.
Het ongeval gebeurde op dinsdag (26-07) rond 13.45 uur op de Sportlaan. De vrouw werd met vermoedelijk een gebroken heup per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Wapenveld - Winkeldief aangehouden


Een 26-jarige vrouw uit Oldenzaal werd op dinsdag (26-07) rond 15.30 uur aangehouden voor winkeldiefstal in een winkel aan de Klapperdijk. De vrouw werd door het personeel aangesproken toen men de diefstal constateerde. Vervolgens werd ze overgedragen aan de politie en werd er proces-verbaal opgemaakt. Tevens kreeg de vrouw een boete voor het zich niet kunnen legitimeren.


Putten - Drankrijder betrapt

Een 63-jarige automobilist uit Putten bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol.
De controle vond plaats op dinsdag (26-07) rond 20.20 uur op de Voorthuizerstraat. De man blies een promillage van 0,78. De man kreeg een rijverbod van 2 uur opgelegd. Ivm recidive werd er proces-verbaal opgemaakt.


Putten - Inbraak woning

In de nacht van maandag op dinsdag (25/26-07) werd er ingebroken in een woning aan de Rietgansstraat. De toegang werd verschaft door het forceren van een keukenraam. Ontvreemd werden oa een home-cinemaset, geld en een betaalpas.


Putten - Winkeldief bekent meerdere diefstallen
De politie heeft op dinsdagmiddag (26-07) een 39-jarige winkeldief uit Arnhem aangehouden. De man had rond 14.20 uur een aantal ringen gestolen uit een winkel aan de Verlengde Dorpsstraat. Tijdens het verhoor bekende hij nog twee eerder gepleegde winkeldiefstallen bij hetzelfde bedrijf. De hoogte van de boete zal worden bepaald iom justitie.


Harderwijk - Drankrijder betrapt

Een 27-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole onder invloed van alcohol. De controle vond plaats op woensdag (27-07) rond 02.00 uur op de Stationslaan.
De man blies een promillage van 1,02. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd en een boete uitgereikt.


Ermelo - Schennispleger aangehouden

De politie heeft op dinsdag (26-07) rond 17.35 uur een 48-jarige man uit Ermelo aangehouden voor het plegen van openbare schennis. De man had het feit gepleegd op de Horsterweg. Terwijl het slachtoffer, een 18-jarige inwoonster van Ermelo, haar verhaal deed aan de politie kwam de dader zijn aldaar geparkeerde auto ophalen. Hij kon meteen worden aangehouden en ingesloten. De man bekende in het afgelopen jaar op dezelfde plaats meerdere keren schennis te hebben gepleegd.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichter:

Anton de Ronde: 055-5486052


---- --