Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


27 juli 2005


Onderwerp: herkomst gevonden fiets nog onduidelijk


De oproep in de media om te achterhalen wie op 30 april van dit jaar een grijze racefiets op de Brinkstraat in Putten heeft achtergelaten heeft gedeeltelijk succes gehad. De eigenaar die de fiets gedurende een jaar in zijn bezit had, meldde zich. De politie wil toch nog graag in contact komen met de jongens die de fiets op Koninginnedag tegen een boom hebben gezet. Daarnaast onderzoekt het rechercheteam op dit moment wie de fiets verleden jaar op de rommelmarkt in Garderen heeft aangeboden.


Tijdens de door een plaatselijke kerk georganiseerde rommelmarkt (2e zaterdag in juli 2004) in de manege aan de Speulderbosweg in Garderen is de fiets ingebracht en vervolgens verkocht. De politie heeft ook bij de organisatie de zoekvraag neergelegd, maar hier kan men geen duidelijkheid geven.


Het rechercheteam wil dan ook graag in contact komen met degene die meer duidelijkheid kan geven over de herkomst van de hierna omschreven fiets. Dit alles om vast te stellen of de fiets mogelijk van de sinds 1994 vermiste Maria van der Zanden is geweest.


Het gaat om een grijze lichtgewicht heren racefiets, merk TOSCANA. De fiets heeft aluminium spatborden. De fiets heeft een kleine chroomkleurige bagagedrager en een racestuur. De fiets heeft slechts "enkele" remmen op het stuur. Verder heeft de fiets voor- en achterverlichting en oranje ronde reflectoren in de spaken. Ook de banden en trappers zijn voorzien van reflectie. De fiets heeft verder een zwart wielrennerszadel.


Mochten er mensen zijn die informatie over de fiets hebben, dan kan men bellen met 0900 - 8844.
Andere informatie of tips over de vermissing van Maria van der Zanden kan men melden via hetzelfde telefoonnummer of via het anonieme nummer Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


Einde bericht


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --