Politie Hollands Midden

Datum: 27 juli 2005

Katwijk Politie houdt verdachte van bedreiging aan De politie hield op woensdag 27 juli in Katwijk een 36-jarige man uit die plaats aan. De man wordt er van verdacht sinds mei van dit jaar regelmatig een 12-jarig Katwijks meisje te hebben bedreigd. Hij deed dit door naar haar mobiele telefoon te bellen of sms-berichten te sturen. Hij dreigde haar ondermeer te verkrachten of aan te randen. Na de aangifte startte de politie een onderzoek. Dit onderzoek resulteerde in de aanhouding van de man. Hij is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Benthuizen Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Prins Bernhardstraat. De inbraak vond plaats in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 juli. Een achterdeur van de woning werd opengebroken. Uit de woning is een flatscreen televisie, een ipod en zijn twee laptops gestolen.

Waddinxveen Politie houdt verdachte van bedreiging aan De politie hield woensdag 27 juli rond 11.30 uur op de hoek Minervalaan met de Apollolaan een 33-jarige man uit Waddinxveen aan. De politie was gebeld dat de man met een mes op weg was naar zijn vrouw met wie hij relatieproblemen heeft. Men verwachtte het ergste. De politie vond bij de man inderdaad een mes in een foedraal. Hij werd daarop aangehouden. Het mes is inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Zevenhuizen/Moerkapelle Hennepkwekerij veroorzaakt brand in woning Kortsluiting door overbelasting van het elektriciteitsnet is er waarschijnlijk de oorzaak van dat er woensdag 27 juli rond 09.25 uur brand uitbrak in een slaapkamer van een woning aan de Taling. Bij het blussen werd een hennepkwekerij aangetroffen. Ook op de 2e etage van de woning was dit het geval. Er werden 150 hennepplanten geruimd. De politie hield een 16-jarige jongen uit Nieuwerkerk aan den IJssel in de woning als verdachte aan. De twee andere aanwezige verdachten, een 36-jarige man uit Nieuwerkerk aan den Ijssel en de 48-jarige bewoner van het pand, werden met rookvergiftiging overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Hun aanhouding volgt. De politie onderzoekt de zaak.

Gouda Inbraak in woning De politie doet onderzoek naar een inbraak in een woning aan de Bernadottelaan. De inbraak vond plaats tussen 04.15 en 05.15 uur op woensdag 27 juli. Een balkondeur van de woning werd opengebroken. Uit de woning zijn albums met munten, een kistje met herdenkingsmunten, is geld en een mobiele telefoon gestolen. Vermoedelijk heeft de inbreker voor het vervoer van zijn gestolen waar een AH-boodschappentas gebruikt. De tas heeft de kleuren blauw, wit en groen.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --