RWE duidelijkste energienota van Nederland

27.07.2005 / 16:01 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Rwe energy nederland n.v.

RWE Energy

P E R S B E R I C H T
Hoofddorp, 27 juli 2005

RWE Energy Nederland N.V.

Hoofdkantoor
Diamantlaan 15
2132 WV Hoofddorp

Postbus 90
2130 AB Hoofddorp
www.rwe.nl

RWE duidelijkste energienota van Nederland

RWE Energy Nederland heeft, samen met een ander bedrijf, de duidelijkste energienota voor consumenten. Dit blijkt uit het onderzoek van de DTe dat onlangs op vrijwillige basis is gehouden en waaraan het merendeel van de Nederlandse energiebedrijven heeft mee-gedaan.

De DTe, de Dienst Toezicht energie, onderdeel van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), heeft onlangs een onderzoek gedaan naar de rekeningen die consumenten ontvangen voor hun energieafname.

Aanleiding van het onderzoek waren de vele klachten van consumenten over onduidelijke reke-ningen. De DTe stelde daarom een richtlijn op met zestien criteria waaraan een energierekening moet voldoen en onderwierp de facturen van de bedrijven, die overigens op vrijwillige basis mee-deden, aan een onderzoek.

RWE Energy, in Nederland vertegenwoordigd door RWE Obragas te Helmond en RWE Haarlemmermeer in Hoofddorp, scoort op alle fronten uitstekend in de rapportage en is uitgeroepen als de energieleverancier met de meest heldere energienota. Volgens de DTe is alleen de in de toelichting op de nota gegeven uitleg voor de gebruikte ge-middelde tarieven nog voor een verdere verbetering vatbaar. Deze aanbeveling is inmiddels verwerkt in de jaarafrekening die klanten de komende maand ontvangen.

Dit najaar start de NMa/DTe een vervolgtraject waarbij de richtlijnen op basis van bevindingen van een consumentenpanel verder zullen worden aangescherpt. Deze aangescherpte criteria worden vervolgens besproken met de sector zodat de energiebedrijven de juiste handvaten heb-ben om, met het oog op een volgende meting, de benodigde verbeteren aan te kunnen brengen.

RWE Energy Nederland hecht grote waarde aan een hoogstaande dienstverlening en werkt dan ook voortdurend aan productinnovatie. Voorbeeld van dat laatste is bijvoorbeeld de recente samenwerking met de HEMA. Het product HEMA-energie is nationaal beschikbaar, geeft de consument keuzevrijheid en beantwoordt daarmee volledig aan de uitgangspunten en doelstellingen van de liberalisatie. Daarnaast is RWE Energy Nederland het eerste bedrijf dat haar klanten de mogelijkheid biedt om de prijs van gas en/of elektriciteit voor 1, 2 of 3 jaar vast te zetten. RWE Energy Nederland heeft in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een goede en heldere facturering en stelt de huidige waardering van DTe dan ook zeer op prijs.