Politie Zaanstreek-waterland


16:03 26-JUL-05
PURMEREND, KOESTRAAT

Professionele winkeldievegges aangehouden

De politie heeft een 18-jarige vrouw uit Dordrecht en een 35-jarige vrouw uit Amsterdam Zuidoost aangehouden die worden verdacht van meerdere, professioneel gepleegde, winkeldiefstallen. Na een melding van de winkelier van een kledingwinkel in het Willem Eggert Centrum zijn agenten met de winkelier op pad gegaan om twee vrouwen te zoeken die uit zijn winkel spijkerbroeken zouden hebben gestolen. De vrouwen zouden ook bij een viertal andere winkels in de buurt hebben 'gewinkeld'. De winkelier trof de dames even later op Padjedijk aan en droeg ze over aan de politie. Aan het bureau bleek dat de dames een koffer en verschillende tassen, waaronder twee geprepareerde, bij zich hadden die vol zaten met gestolen goederen. De twee vrouwen zijn ingesloten, in verzekering gesteld en de technische recherche neemt vingerafdrukken en foto's van hen.

03:29 27-JUL-05
PURMEREND, BURG. D. KOOIMANWEG
Politie houdt man aan met inbrekersgereedschap
Een 19-jarige Amsterdammer werd door de politie aangehouden omdat hij in het bezit was van inbrekersgereedschap. Surveillerende agenten zagen drie mannen waarvan één, toen de politieauto werd gekeerd, er met vermoedelijk een bromfiets vandoor ging. Er werd nog één lid van het trio aangetroffen die beweerde de vluchtende man niet te kennen en de ander alleen bij de voornaam. Hij had een tas bij zich waarin zich een slotentrekker en een betonschaar bevonden. Hierop werd de man op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening aangehouden en het gereedschap in beslag genomen. In de APV wordt gesteld dat het in de nachtelijke uren verboden is inbrekersgereedschap mee te voeren.

11:37 18-JUL-05
ZAANDAM, BOTERBLOEMWEG
Politie houdt wietplanters aan
De politie heeft een 20-jarige Zaandammer en een 19-jarige vrouw uit Zaandijk aangehouden in een woning waarvan de zolderverdieping was ingericht als wietplantage. Er was bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) gemeld dat zich in de woning vermoedelijk een hennepplantage zou bevinden. Samen met waarnemingen van politiemensen en berichten uit de buurt was er genoeg aanleiding om een onderzoek in de woning in te stellen. Er werden twee als kweekruimte ingerichte kamers gevonden waar bij elkaar 640 Cannabis planten werden aangetroffen. De stroom was op zeer onveilige wijze buiten de meter om verkregen. Het energiebedrijf heeft de elektriciteitstoevoer afgesloten. De woning was door de eigenaar via bemiddeling onderverhuurd. De planten, lampen, filters en dergelijke zijn ter vernietiging in beslag genomen. De verdachten werden ingesloten.

00:39 27-JUL-05
WORMERVEER, NOORDERSTRAAT
Alcoholcontrole
De politie heeft bij een alcoholcontrole een 64-jarige man uit Wormerveer aangehouden. Hij bestuurde een personenauto en blies bij een eerste controle de indicatie A(lcohol). Op de alcotester blies de verdachte aan het bureau ruim anderhalf maal de maximaal toegestane hoeveelheid. Na verhoor werd de man met een rijverbod van twee uren en een proces-verbaal heengezonden.


02:04 27-JUL-05
PURMEREND, FLEVOSTRAAT
Alcoholcontrole
Een 22-jarige man uit Purmerend is door de politie aangehouden omdat hij werd verdacht van het besturen van een personenauto terwijl hij drank op had. Controle op het testapparaat aan het politiebureau wees uit dat de verdachte bijna twee maal de maximaal toegestane hoeveelheid had gedronken. Na verhoor werd de man heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uren.

08:52 27-JUL-05
KOOG AAN DE ZAAN, RIJKSWEG A8
Gewonde bij aanrijding snelweg
De politie heeft een aanrijding opgenomen waarbij een 29-jarige vrouw uit Wormerveer gewond is geraakt. Een 28-jarige vrouw uit Noord-Scharwoude reed in haar personenwagen vanuit de richting Assendelft in de richting van Amsterdam over de linker rijstrook. Zij moest door het verkeer voor haar krachtig remmen, belandde tegen de vangrail en daarna op de rechter rijstrook. Daar raakte haar auto de auto van een 44-jarige man uit Wormerveer die hierdoor met zijn personenauto in de slip raakte en tegen de vangrail tot stilstand kwam. Zijn passagier had last van haar rug en is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

17:31 26-JUL-05
ZAANDAM, ZAANDIJK EN ASSENDELFT
Snelheidscontroles
Bij een snelheidscontrole met de lasergun heeft het verkeershandhavingsteam de snelheid van 30 voorbijrijdende voertuigen gemeten. Vier bestuurders reden sneller dan de toegestane 50 km per uur en kregen hiervoor een bekeuring. Op dinsdagmiddag werd ook met de lasergun gecontroleerd op de Guisweg in Zaandijk. Tien bestuurders werden bekeurd omdat zij de snelheidslimiet van 50 km per uur negeerden. In Assendelft werd op de Dorpsstraat hielden drie bestuurders zich niet aan de snelheid en werden bekeurd. Eén automobilist werd beboet voor het in de hand hebben van de mobiele telefoon. Een weggebruiker die door het geven van lichtsignalen vermoedelijk probeerde te waarschuwen voor de controle werd ook bekeurd.

12:18 27-JUL-05
ZUIDOOSTBEEMSTER, PURMERENDERWEG
Snelheidscontrole
De politie heeft bij een controle met de lasergun op woensdagochtend 16 bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die zich niet hielden aan de snelheidslimiet van 60 km per uur. De 17e overtreder overschreed de maximumsnelheid met meer dan 30 km per uur. Deze overtreding wordt geregistreerd en getoetst aan eventuele eerdere overtredingen. Twee personen negeerden het inhaalverbod en kregen hiervoor een beschikking.


---- --