Gemeente Nederbetuwe


27 juli 2005

Subsidie op onderhoud aan een gemeentelijk monument

Voor het jaar 2005
Het college van burgemeester en wethouders deelt mee dat het budget voor subsidie voor onderhoud aan een gemeentelijk monument voor het jaar 2005 inmiddels is uitgeput. Nieuwe aanvragen zullen daarom vanaf heden niet meer in behandeling worden genomen.

Voor de jaren 2006 tot en met 2008
Door de gemeenteraad is besloten een tijdelijke subsidiestop in te voeren voor onderhoud aan gemeentelijke monumenten. Dat wil zeggen dat er voor de jaren 2006 tot en met 2008 geen subsidie beschikbaar gesteld wordt binnen de gemeentelijke begroting. In deze jaren kunnen dan ook geen subsidieaanvragen bij de gemeente worden ingediend.

De consequentie hiervan is dat potentiële aanvragers niet in aanmerking komen voor subsidie van de Provincie Gelderland.

Lopende aanvragen / voorlopige toekenningen
Aanvragen die op dit moment bij de gemeente in behandeling zijn, zullen nog worden afgehandeld. Eigenaren met een voorlopige subsidietoekenning kunnen hun werkzaamheden gewoon uitvoeren. De toegezegde subsidie is voor hen gereserveerd en zal na akkoord bevinden van de gereedmelding gewoon tot uitbetaling komen.