Politie Midden- en West Brabant

persberichten 27-7 BoZ

BERGEN OP ZOOM, 27 juli 2005

Groep jongeren mishandelt drie meisjes

ROOSENDAAL: Op dinsdagmiddag 26 juli ontstond er een vechtpartij tussen twee groepjes jongeren aan de Lindenburg. Drie meisjes van 16 jaar uit Roosendaal hielden zich op op een pleintje aan de Lindenburg. Ze kregen ruzie met een ander groepje jongeren dat ook op het pleintje stond. De drie jongeren scholden de meisjes uit. Op enig moment was de ruzie gekalmeerd en konden de jongedames weer lachen. Dit werd echter verkeerd geïnterpreteerd door het groepje waar ze ruzie mee hadden gehad. Er kwamen meer jongeren naar het plein en de groep groeide uit tot circa 10 mensen. Ze sloegen en schopten de meisjes en scholden hen uit. Er werd een digitale camera uit de zak van één van de slachtoffers getrokken. De camera viel kapot op de grond. De meisjes vluchtten een winkel aan de Lindenburg in en daarna een woning aan de Mathildadonk. Hier hebben ze de politie gebeld. De politie neemt de zaak serieus en stelt een onderzoek in.

Politie onderzoekt drie woninginbraken

STAMPERSGAT: Op dinsdagmiddag 26 juli werd er ingebroken in een woning aan de Gastelsedijk West. Aan de achterzijde van het pand is een ruit ingeslagen. Door het ontstane gat heeft men de deur kunnen openen. De inbrekers hebben het huis helemaal doorzocht en hebben een portemonnee, een videocamera, een digitale fotocamera, een verrekijker en een halssieraad meegenomen. De politie heeft een buurtonderzoek en een sporenonderzoek ingesteld.

ROOSENDAAL: Bij een woninginbraak aan de Akkermansstraat zijn een geldbedrag en enkele flessen drank buit gemaakt. De inbraak gebeurde op dinsdagmiddag 26 juli. De inbrekers zijn binnen gekomen door een ruit aan de achterzijde van het huis in te gooien en vervolgens door het ontstane gat een raam te openen. De daders hebben de woning geheel doorzocht.

OUDENBOSCH: In de nacht van dinsdag 26 juli op woensdag 27 juli werd er ingebroken in een woning aan de Stoofstraat. De daders hebben een ruit in de voordeur van de woning ingeslagen en hebben via het kapotte raam de deur geopend. Uit het pand zijn een televisietoestel en twee computers gestolen.

De politie heeft aangifte opgenomen van alle gedupeerden.

Politie houdt man aan wegens rijden onder invloed

PUTTE: De politie hield in de nacht van dinsdag 26 op woensdag 27 juli een man aan wegens rijden onder invloed. De 39-jarige automobilist uit Putte werd aangehouden op de Putseweg. Uit een ademanalyse bleek dat de man teveel gedronken had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag hiervan bedroeg 290 ug/l, terwijl de wettelijke maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De Puttenaar kreeg een rijverbod van 2 uur en een bekeuring. Hierna was hij weer vrij om te gaan.

Politie onderzoekt drie winkelinbraken

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van dinsdag 26 juli op woensdag 27 juli trad het inbraakalarm van een winkel aan de Noordsingel in werking. De ruit van de winkel was met behulp van een steen ingeslagen en uit de etalage was een dure ATB-fiets gestolen. De politie heeft aangifte opgenomen.

OUDENBOSCH: In de eerste uren van woensdag 27 juli werd er ingebroken in een winkelpand aan de Professor van Ginnekenstraat. De daders hebben met een breekvoorwerp de voordeur geopend en zich zo toegang verschaft tot het pand. De buit bestaat vermoedelijk uit vier laptops en een aantal USB-sticks. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en stelt een sporenonderzoek in.

WOUW: In de vroege ochtend van woensdag 27 juli is er ingebroken in een winkel aan de Kloosterstraat. De daders hebben een ruit aan de voorzijde van het pand ingeslagen. Wat er weggenomen is is tot op heden niet duidelijk. De daders zijn vermoedelijk langs een deur, welke als nooduitgang fungeert, vertrokken. De politie zal aangifte opnemen.

Politie arresteert twee mannen wegens wapen- en drugsbezit

BERGEN OP ZOOM: De politie controleerde op woensdagochtend 27 juli een personenauto aan de Zoomvlietweg. Onder de bestuurdersstoel vonden de politiemensen een slagersmes. Ook werd er in de auto een gripzakje met vermoedelijk heroïne gevonden. Bij fouillering van de twee inzittenden werd bij een 35-jarige man uit Moerdijk een klein bolletje gevonden wat vermoedelijk bestond uit cocaïne. De agenten hadden het vermoeden dat deze man, die ook de bestuurder van de auto was, onder invloed was van verdovende middelen. De politie arresteerde deze verdachte en de 29-jarige bijrijder zonder vaste woon- of verblijfplaats in verband met wapen- en drugsbezit. Op het bureau bleek uit een ademanalyse dat de bestuurder van het voertuig niet teveel gedronken had. Hij wilde niet meewerken aan een bloedonderzoek en kreeg hiervoor een proces-verbaal. De verdachten zijn ingesloten.

Politie onderzoekt woninginbraak

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op woensdag 27 juli een melding dat een getuige glasgerinkel had gehoord bij een pand aan de Pegasuslaan. De politie ging ter plaatse en ontdekte dat bij een pand aan de genoemde laan een achterdeurruit was ingeslagen. Ook was er braakschade te zien aan de achterdeur. De bewoners van het pand waren op het moment van de inbraak niet thuis, maar op het eerste gezicht leek het huis niet doorzocht. De politie heeft enkele sporen veilig gesteld. Even voor de inbraakmelding hadden surveillerende politiemensen twee mannen zien staan nabij de plaats van de inbraak. Bij het zien van de politieauto renden de mannen weg. Toen de politiemensen polshoogte gingen nemen renden de mannen elk een andere kant op. Eén van de twee is aangehouden aan de Churchillaan en meegenomen naar het politiebureau. De 26-jarige man uit Brussel ontkende tijdens verhoor alle betrokkenheid bij de inbraak. De politie onderzoekt de zaak.

Politie controleert op snelheid

OUDENBOSCH: De politie heeft op dinsdag 26 juli tussen 14.30 uur en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden aan de Bosschendijk. Er werden 881 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 79 te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km/u, terwijl de maximum snelheid op deze weg 50 km/u is.

Auteur: Inge Rijgersberg