Persberichten woensdag 27 juli

's-Hertogenbosch 27-07-2005

POLITIE VINDT GESTOLEN MOTOREN

s-Hertogenbosch
De politie heeft dinsdagmiddag in de schuur bij een woning aan De Rozenelf in s-Hertogenbosch drie motoren en een quad gevonden die van diefstal afkomstig zijn.

De afgelopen weken kwamen er diverse aangiftes bij de politie binnen van gedupeerden die hun motor op marktplaats.nl te koop hadden aangeboden. Vervolgens spraken zij met een geïnteresseerde koper af op een plaats in s-Hertogenbosch. Daar vroeg de potentiële koper of hij een proefritje mocht maken en verdween vervolgens met de motor.

De politie heeft in ieder geval vijf aangiftes binnengekregen van een dergelijke diefstal. De aangetroffen motoren zijn inbeslaggenomen en de politie onderzoekt van wie de motoren daadwerkelijk zijn. Iedereen die op een dergelijke wijze slachtoffer is geworden van diefstal van een motor, wordt verzocht aangifte te doen als dat nog niet gebeurd is.

De politie onderzoekt de zaak verder en sluit aanhoudingen op korte termijn niet uit.

MAN MOET 1 DAG ZITTEN

s-Hertogenbosch
De politie heeft dinsdagmiddag op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 41-jarige man uit die plaats aangehouden. De politie betrapte de man terwijl hij een geopend blikje bier probeerde te verbergen. Daarvoor kreeg hij een proces-verbaal. Controle wees echter uit dat de man nog een boete van 75 moest betalen. Omdat hij dit niet kon, moest hij een dag zitten . Hij is ingesloten.

HUISELIJK GEWELD

s-Hertogenbosch
Een 42-jarige Bosschenaar is dinsdagavond door de politie aangehouden in zijn woning. De man wordt er van verdacht eerder die avond opzettelijk zijn 18-jarige zoon, eveneens woonachtig in s-Hertogenbosch, aangereden te hebben. De zoon fietste over de Salvador Allendelaan in s-Hertogenbosch, toen zijn vader hem met de auto aanreed. Hij viel op de grond en kon nog net over een hek klimmen. Vervolgens is hij door een ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De gewaarschuwde politie kon de verdachte bij zijn woning aanhouden. Hij was in het bezit van de fiets van het slachtoffer. Hij is inverzekeringgesteld. De twee hebben al langer een conflict met elkaar.

DRONKEN MAN OPGEPAKT

s-Hertogenbosch
De politie heeft dinsdagmiddag op het Stationsplein in s-Hertogenbosch een 25-jarige inwoner van Vught aangehouden. De man bleek dronken en viel mensen lastig op het Stationsplein. Hij is later die avond met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Vught
De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige inwoner van Sint Michielsgestel aangehouden op de Stationsstraat in Vught. Een getuige had gezien dat de man tegen een auto die geparkeerd stond in die straat, trapte. Ook had de man op het dak van de auto van de getuige geslagen. Op basis van het signalement kon de politie de man aanhouden. Hij is ingesloten.

INGESLOTEN VOOR OPENBARE DRONKENSCHAP

Vught
Vanochtend heeft de politie een 25-jarige man uit Vught opgepakt en ingesloten. De man was onder invloed van alcohol en veroorzaakte overlast bij het bejaardentehuis aan de Sint Elisabethstraat. De medewerkers van het bejaardentehuis hebben de man tussen de schuifdeuren in de sluis opgesloten en vervolgens de politie gebeld. Daar lag de man te slapen toen de politie arriveerde. De man is overgebracht naar het cellencomplex in s-Hertogenbosch, waar hij zijn roes verder mag uitslapen. Hulpverleningsinstanties zijn door de politie in kennis gesteld.

RIJDEN ONDER INVLOED

Schijndel
Op de Structuurweg in Schijndel heeft de politie dinsdagavond een 48-jarige automobilist uit Sint Oedenrode aangehouden. Hij had zo diep in het glaasje gekeken, dat hij zijn rijbewijs in moest leveren. Ook kreeg hij een proces-verbaal en een rijverbod.

---------------
Zeeland - Op de Peelweg heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 42-jarige bestuurder uit Zeeland aangehouden omdat hij te diep in het glaasje gekeken had. De man kreeg een rijverbod van 7 uur. De politie wilde zijn rijbewijs invorderen, maar omdat hij dit niet bij zich had, is de auto van de man in beslag genomen. Hij krijgt zijn aoto pas terug als hij zijn rijbewijs heeft ingeleverd op het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

SNELHEIDSCONTROLE TEAM VERKEERSHANDHAVING

Volkel
De politie heeft vanochtend op de Rondweg in Volkel een snelheidscontrole gehouden. Van de 460 passerende voertuigen reden er 3 harder dan de toegestane snelheid van 80 km/uur. Hoogst gemeten snelheid was 96 km/uur.

--------
Odiliapeel - Vervolgens controleerde de politie op de Middenpeelweg in Odiliapeel 375 voertuigen op snelheid. Daarvan reden er 13 te hard. Ook hier geldt de maximaal toegestane snelheid van 80 km/uur. Hoogst gemeten snelheid op deze lokatie was 104 km/uur.
--------
Heesch Tot slot is er vanochtend een snelheidscontrole gehouden op de Nistelrodeseweg in Heesch, waar de maximale toegestane snelheid 80 km/uur is. Van de 560 voertuigen die gecontroleerd zijn, reden er 4 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 94 km/uur.
Alle snelheidsovertreders zullen per post de bekeuring thuis ontvangen.

VRACHTWAGENS GEKANTELD OP SNELWEG A50

Ravenstein

- Op de snelweg A50 Arnhem richting Eindhoven is vanochtend rond 04.00 uur een vrachtwagen met kadavers gekanteld ter hoogte van de afslag Ravenstein. De 44-jarige vrachtwagenbestuurder uit Boxtel raakte licht gewond aan zijn arm. De snelweg werd omstreeks 10.00 uur door Rijkswaterstaat vrijgegeven.

Om 09.00 uur vanochtend kantelde een tweede vrachtwagen met een lading vlees. Dit gebeurde in de bocht op de afrit Ravenstein, richting s-Hertogenbosch. De vrachtwagen schoof vervolgens door naar de toerit. Het doorgaande verkeer op de snelweg heeft hier geen hinder van, maar de de toerit naar de snelweg zal wegens opruimwerkzaamheden tot ongeveer 18.00 uur afgesloten blijven voor verkeer. De 22-jarige vrachtwagenbestuurder uit Apeldoorn is met rugletsel afgevoerd naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

MOTORRIJDER ZWAARGEWOND NA FRONTALE BOTSING OP QUAD

Nistelrode
Op de Berghemseweg heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een quad en een motorrijder. De quad kwam uit de richting Schaijk en botste frontaal op een motorrijder die uit tegenovergestelde richting kwam. De 39-jarige motorrijder uit Geffen kwam hierbij ten val en raakte zwaar gewond aan hoofd en nek. Aanleiding van het ongeval was dat de 28-jarige quadbestuurder uit Lith schrok van de tegemoetkomende motorrijder. De quadbestuurder remde en de wielen blokkeerden. De quad kwam vervolgens op de weghelft van de motorrijder die de quad niet meer kon ontwijken. Er volgde een frontale botsing.
Gezien de verwondingen van de motorrijder kwam de traumahelicopter ter plaatse, maar het slachtoffer kon per ambulance vervoerd worden naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen. Zijn situatie is kritiek.

BEDREIGING MET DE DOOD

Cuijk
De politie heeft dinsdagavond een 33-jarige man uit Cuijk op de Schellingstede aangehouden omdat hij een 36-jarige man, ook woonachtig in Cuijk, met de dood had bedreigd. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.

AUTOMOBILISTE LICHTGEWOND NA EENZIJDIG ONGEVAL

Cuijk
Op de kruising Katwijkseweg met de Beersebaan heeft vanochtend een eenzijdig ongeval plaatsgevonden, waarbij een 56-jarige automobiliste uit Cuijk licht gewond raakte. Zij reed over de Katwijkseweg en kwam uit de richting Oeffelt. Door de regen zag zij een vluchtheuvel over het hoofd en botste vervolgens tegen een paal op de vluchtheuvel. De vrouw is door het ambulancepersoneel onderzocht, maar had slechts wat schrammen opgelopen.

ONGEVAL LETSEL

Beugen Op de Boxmeerseweg is dinsdagmiddag een 75-jarige vrouw uit Beugen gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw fietste over de Boxmeerseweg en kreeg op de kruising met de Lange Heggen geen voorrang van een 41-jarige bestuurder van een bestelbus uit Sint Anthonis. De vrouw reed met haar fiets tegen de linkerzijde van de bestelbus en kwam ten val. Ze klaagde hierna over pijn in haar elleboog en onderrug. De vrouw is per ambulance naar het Maasziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat zij haar onderrug gebroken heeft.