Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten Breda (27-7)

BREDA, 27 juli 2005

Politie pakt dader steekpartij op
BREDA: De politie heeft deze week een 23-jarige inwoner van Breda aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Dit incident had plaats op 9 juli jl. op de Nieuwstraat in Breda. Een 34-jarige inwoner van Breda raakte die nacht gewond toen hij door een man in zijn buik werd gestoken. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Het slachtoffer had vrijdagavond 8 juli via de chat op het internet kontakt gekregen met een persoon. Uit onderzoek door de districtsrecherche van Breda is gebleken dat het hier ging om bovengenoemde verdachte. Het tweetal sprak vervolgens af in de woning van het slachtoffer. Na korte tijd in de woning te zijn geweest maakte de verdachte aanstalten de woning te verlaten. Bij de begeleiding naar de deur pakte de verdachte onverwachts een mes en stak hiermee in de buik van het slachtoffer.

De verdachte is inverzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Inbraak in school
BREDA: In een school aan de Viveslaan is tussen zondagnacht en dinsdagavond ingebroken. Een ruit van het computerlokaal werd ingegooid waarna een vijftal computers zijn meegenomen.

Politie houdt man aan voor vernieling
CHAAM: De politie heeft dinsdagnacht een 20-jarige inwoner van Alphen aangehouden in verband met vernieling. De man had even daarvoor in een bedrijf aan de Ulicotenseweg een identiteitskaart vernield van een 17-jarige inwoner van Chaam. Die laatste heeft hiervan aangifte gedaan bij de politie. Na verhoor is de verdachte heengezonden. Een proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Politie houdt man aan voor huiselijk geweld
BREDA: Een 29-jarige inwoner van Breda is dinsdagnacht door de politie aangehouden nadat zijn vrouw aangifte had gedaan van mishandeling. Het tweetal woonachtig in de wijk Haagse Beemden ligt met elkaar in scheiding. De vrouw was echter door de man al meerdere malen mishandeld. Ook dinsdagavond mondde een ruzie weer uit in een mishandeling waarbij de vrouw letsel opliep aan haar gezicht. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

De gewaarschuwde politie heeft de man aangehouden en ingesloten.

Man berooft van portemonnee
BREDA: Een 59-jarige inwoner van Breda is dinsdagnacht tussen 02.25 en 02.35 uur mishandeld en berooft van zijn portemonnee. De man raakte op de Schorsmolenstraat in gesprek met man van ongeveer 20-25 jaar oud. Deze man vroeg het slachtoffer om hem geld te lenen. Hier ging het slachtoffer niet op in maar raakte wel even met de man aan de praat. Toen het slachtoffer aanstalten maakte om weg te lopen sprong de man op zijn rug waarna zij beiden ten val kwamen. Direct voelde het slachtoffer dat zijn portemonnee uit zijn broekzak werd gehaald waarna de verdachte ervandoor ging. Het slachtoffer moest met een gekneusde hand en diverse schaafwonden in zijn gezicht zich onder doktersbehandeling laten stellen.

CV-ketel buit bij woninginbraak
BREDA: In een woning aan het Slagveld is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. De dader kon binnenkomen door het slot van de achterdeur af te breken. Op de eerste verdieping demonteerde hij de CV-ketel waarna hij er met dit apparaat vandoor ging.

Vrouw gewond bij aanrijding Rijksweg
PRINSENBEEK: Een 39-jarige inwoonster van Breda is woensdag in de vroege ochtend gewond geraakt bij een aanrijding op de Rijksweg A16. De vrouw reed als bestuurder van een personenauto over de middelste rijbaan van de Rijksweg. Plotseling haalde een vrachtwagen haar op de rechterbaan in waardoor zij volgens haar zeggen erg schrok. Zij stuurde daardoor haar personenauto plotseling naar de linkerrijbaan waar op dat moment een 26-jarige inwoner van Someren reed in zijn bestelwagen. Deze kon de vrouw echter niet meer ontwijken waardoor een aanrijding ontstond en de vrouw de macht over het stuur verloor. Zij raakte hierop met haar personenauto de aan de linkerzijde van de rijbaan gelegen vangrail waardoor haar auto in de richting van de berm werd gestuurd aan de rechterzijde van de weg. Door de hoge snelheid reed de personenauto de daargelegen greppel over waarna zij 25 meter verderop tot stil stand kwam. Met nekklachten een een zere schouder is de vrouw overgebracht naar het ziekenhuis.

Diefstal auto
BREDA: Vanaf de Oude Terheijdenseweg is tussen maandagmiddag 16.00 uur en dinsdagochtend 11.30 uur een auto gestolen. Het betreft een voertuig van het merk Opel, type Astra, kleur Bordeaux rood, voorzien van het kenteken FP-TR-27.

Politie houdt twee mensen aan tijdens De nacht van Chaam CHAAM: De nacht van Chaam is afgelopen dinsdag 26 juli ordelijk verlopen. De politie hield twee verdachten aan. Een 20-jarige man uit Alphen werd aangehouden in verband met de vernieling van een identiteitsbewijs. De vernieling was een gevolg van een woordenwisseling. De eigenaar van de identiteitskaart deed aangifte van vernieling. De politie heeft de verdachte verhoord en heengezonden met een proces-verbaal. Ook werd er iemand aangehouden wegens belediging van een ambtenaar in functie. Van deze persoon zijn geen verdere gegevens bekend.

Auteur: Nicolette Bovenhorst