2e persbericht van woensdag 27 juli 2005

Eindhoven 27-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

De politie heeft dinsdagavond tegen middernacht een 21-jarige man uit Eindhoven aangehouden op de Mondriaanhof. Hij wordt ervan verdacht dat hij kort daarvoor betrokken is geweest bij de mishandeling van een 20-jarige Eindhovenaar en een 20-jarige man uit Steensel. Deze mannen reden in een auto die op de Tongelresestraat door een andere wagen werd aangereden. De drie mannelijke inzittenden van die andere wagen stapten uit en begonnen op de twee slachtoffers in te slaan. Die liepen daardoor letsel op, onder meer aan hoofd en nek. Ook werd de auto beschadigd. Een vierde inzittende, een vrouw, heeft alleen maar toegekeken. Toen een andere auto kwam aanrijden, zijn de vier verdachten er in hun auto vandoor gegaan. De slachtoffers konden een signalement van die auto doorgeven, waarna surveillerende agenten die wagen op de Piuslaan zagen rijden. Na een achtervolging kon de auto op de Mondriaanlaan worden klemgereden. De vier inzittenden gingen er te voet vandoor. De 21-jarige verdachte kon vervolgens in een tuin worden opgepakt. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. De andere verdachten zijn spoorloos. De politie is op zoek naar de vrouwelijke bestuurder van de auto die tijdens de mishandeling kwam aanrijden. Het zou gaan om een rode Fiat Punto. Zij kan zich melden bij de recherche in Eindhoven via 0900-8844. Ook andere getuigen van de mishandeling kunnen zich daar melden.

Eindhoven: Hennepkwekerij opgerold

In een bedrijfspand bij een woning aan de Zeelsterstraat heeft de politie woensdagochtend rond 9.00 uur een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 452 planten en de nodige kweekapparatuur in het pand. Een 30-jarige Eindhovenaar is aangehouden voor betrokkenheid bij de kwekerij. Tegen hem is na verhoor proces-verbaal opgemaakt. De stroom voor de kwekerij werd legaal betrokken.

Eindhoven: Bekeuringen bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de Vestdijk zijn woensdag tussen 10.30 en 12.00 uur 16 bekeuringen uitgeschreven. Ze gingen naar fietsers die door het rode verkeerslicht reden (14x) en automobilisten die zonder gordel reden (1x) en over de busbaan reden (1x).

Helmond: Vrouw opgepakt na mishandelen man

Een vrouw van 54 jaar uit Helmond is woensdagmiddag rond 12.30 uur aangehouden op De Waart. Ze had daar kort daarvoor een man van 28 jaar uit Helmond in zijn gezicht geslagen en krassen en schrammen in zijn nek gemaakt. Het incident gebeurde na een conflict over loslopende honden. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Man gewond bij ongeval

Een man van 21 jaar uit Someren is dinsdagavond rond 19.15 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. Hij was op de Heistraat met zijn quad uit de bocht gevlogen en tegen een boom gereden. De man liep daarbij een gebroken jukbeen en een zware hersenschudding op. Hij is opgenomen in een ziekenhuis.