Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


27 juli 2005


Onderwerp: Onderzoek naar mishandeling en vernielingen


De politie Didam onderzoekt de mishandeling van 42-jarige man uit 's Heerenberg en vernielingen aan bogen van de plaatselijke schutterij. De gebeurtenissen vonden in de nacht van zondag op maandag plaats en één van de betrokkenen liep een gebroken arm op en heeft vandaag aangifte gedaan.


In de nacht van zondag op maandag is er rond 04.30 uur een conflict ontstaan tussen de bewakers van de feesttent aan de Wilhelminastraat en een viertal jongeren op de fiets. De jongelui hadden enkele vuurkorven omgeschopt en toen zij hierop werden aangesproken namen zij de benen met achterlating van één van hun fietsen.


Even later kwamen ze met honkbalknuppels terug en ontstond er een vechtpartij met de drie bewakers. Hierbij liep één van hen een gebroken arm op. De bewakers zagen nog wel kans één van de knuppels af te pakken, waarna het viertal richting het centrumpark verdween.
De gewaarschuwde politie heeft direct een onderzoek ingesteld maar de jongeren niet aangetroffen. De achtergebleven fiets is door de politie veilig gesteld !


Daarnaast zij er die nacht enkele vernielingen aan materiaal van enkele schutterijen gepleegd. Van twee bogen van schutterij St. Isidorus (1 boog bij zalencentrum de Plok en 1 boog op de Dijksestraat richting Didam) werden drie lampen die de bogen in het licht moesten zetten vernield.
Van een boog van schutterij de Eendracht die op de Spoorstraat stond werden ook lampen vernield. Elders sneuvelden nog enkele bloembakken bij een horecagelegenheid.


De afgelopen dagen heeft de politie een buurtonderzoek ingesteld en diverse aangevers verhoord. Hierdoor heeft de politie het vermoeden, dat de jongelui ook verantwoordelijk zijn voor de vernielingen. Het gaat om vier lichtgetinte jongens tussen de 18 en 20 jaar.


De politie zoekt contact met getuigen die de bewuste nacht iets hebben gezien dat in verband met de mishandeling en de vernieling kan worden gebracht. Men kan contact opnemen via 0900 - 8844.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --