Ingezonden persbericht


Persbericht

|Datum|:|28 juni 2005                                                    |
|Titel|:|Sterk dressuurteam naar Moskou                                  |
Sterk dressuurteam naar Moskou

ERMELO- Bondscoach Sjef Janssen maakte dinsdagmiddag het team bekend dat Nederland gaat vertegenwoordigen tijdens de Europese Kampioenschappen Dressuur in het Russische Moskou (27 t/m 31 juli 2005). De bondscoach kiest voor de nummers één tot en met vier van het Nederlands Kampioenschap Dressuur, terwijl de nummer vijf als reservecombinatie is aangewezen. Het team bestaat uit: Edward Gal (Harskamp) met Geldnet Lingh, Anky van Grunsven (Erp) met Keltec Salinero, Laurens van Lieren (Rijswijk) met Hexagon's Ollright en Sven Rothenberger (Bad Homburg, Ger) met Barclay II. Reservecombinatie is Kirsten Beckers ('s Gravendeel) met Broere Jazz.

De keuze voor tweevoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven (Erp) met Keltec Salinero is vanzelfsprekend. Dit jaar wonnen zij de wereldbekerfinale en werd Anky voor de twaalfde keer Nederlands kampioen.

Edward Gal (Harskamp) en Geldnet Lingh zijn er dit jaar al twee keer in geslaagd om Anky van Grunsven en Keltec Salinero te verslaan in de Grand Prix. De combinatie die tijdens de Olympische Spelen nog door blessurepech werd achtervolgd, zal er ook in Moskou alles aan doen om Van Grunsven te overtreffen.

Voor Laurens van Lieren (Rijswijk/Schore) wordt dit het eerste EK bij de senioren. In zijn junioren- en young riders-tijd behaalde hij al twee gouden en twee zilveren teammedailles met Hexagon's Rubiquil, de vader van zijn huidige troef Hexagon's Ollright.

Sven Rothenberger (Bad Homburg) en Barclay II, die deel uitmaakten van het Olympisch dressuurteam in Athene, zijn goed voor solide scores in de Grand Prix en vormen daarmee een zekere factor voor het teamresultaat.

Reservecombinatie Kirsten Beckers ('s Gravendeel) boekt met Broere Jazz in hoog tempo vooruitgang. De combinatie werd vijfde tijdens het NK en won in Rotterdam alles wat er te winnen viel. Haar scores van de afgelopen tijd waren bovendien voldoende om te worden opgenomen in het A-kader.

Informatie over het EK dressuur kunt u vinden op:
www.dtks.rus en
www.mossportclub.com

Het vraagprogramma kunt u vinden op www.knhs.nl -> sport & wedstrijden -> internationale starts -> Dressuur 2005.

De Rabobank is sinds januari 2002 hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Het Rabo Talentenplan vormt de rode draad. Dit talentontwikkelings-project is erop gericht jonge talenten in een vroeg stadium te ontdekken en vervolgens structurele en professionele begeleiding te bieden. Verder omvat de sponsoring de Rabo Ranking en de senioren teams, onder het motto: "Top en Talent". Meer info over de Rabobank en sponsoring vindt u op www.rabobank.nl.


---- --