Ingezonden persbericht


Persbericht

|Datum|:|7 juli 2005                                                     |
|Titel|:|EK Dressuur naar Hagen                                          |
EK Dressuur naar Hagen

ERMELO - De FEI, de internationale overkoepelende paardensportbond, heeft de Europese Kampioenschappen Dressuur toegewezen aan het Duitse Hagen. De FEI heeft gekozen voor deze locatie omdat de oorspronkelijke datum (27 - 31 juli) dan gehandhaafd kan blijven. De kampioenschappen zouden oorspronkelijk in het Russische Moskou plaatsvinden, maar vanwege onvoldoende financiële garanties werd vorige week besloten dat het hier geen doorgang kon vinden.

In Nederland hadden drie organisaties, te weten Arnhem, Den Haag en Nijmegen aangegeven de organisatie eventueel op zich konden nemen. Geen van deze organisaties kon het EK echter realiseren op de oorspronkelijke datum. Het merendeel van de nationale federaties gaf aan de voorkeur te hebben om het evenement op de oorspronkelijke datum te laten plaatsvinden. Hagen is de enige locatie die hieraan kan voldoen.

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie gaf de voorkeur aan een EK in Nederland, maar dan op een later tijdstip. Dit omdat in 2006 de Wereldruiterspelen eveneens in Duitsland plaatsvinden en ook in 2001 het EK Dressuur in Duitsland plaatsvond. Het laatste internationaal kampioenschap op Nederlandse bodem was in 1999 in Arnhem.

"Voor de teamleden en hun paarden is het wel een voordeel dat de oorspronkelijke datum gehandhaafd kan blijven, omdat we toch naar deze datum toegetraind hebben, laat bondscoach Sjef Janssen weten. "Verder had ik het EK wel graag in eigen land gezien. Duitsland organiseert in zes jaar tijd nu drie keer het internationale kampioenschap. Maar omdat we in een democratie leven en de meeste landen liever op de oorspronkelijke datum wilden blijven, kan ik hier ook wel mee leven."

In Hagen, waar Ulli Kasselmann en Paul Schockemöhle de drijvende krachten zijn, vonden in het verleden al meerdere Europese Kampioenschappen voor de jeugd plaats en vond dit jaar ook het Duitse kampioenschap voor beroepsruiters hier plaats.

Het Nederlandse team bestaat uit: Edward Gal (Harskamp) met Geldnet Lingh, Anky van Grunsven (Erp) met Keltec Salinero, Laurens van Lieren (Rijswijk) met Hexagon's Ollright en Sven Rothenberger (Bad Homburg, Ger) met Barclay II. Reservecombinatie is Kirsten Beckers ('s Gravendeel) met Broere Jazz.

Details over de organisatie vanaf 13 juli op: www.psi-events.de

De Rabobank is sinds januari 2002 hoofdsponsor van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS). Het Rabo Talentenplan vormt de rode draad. Dit talentontwikkelings-project is erop gericht jonge talenten in een vroeg stadium te ontdekken en vervolgens structurele en professionele begeleiding te bieden. Verder omvat de sponsoring de Rabo Ranking en de senioren teams, onder het motto: "Top en Talent". Meer info over de Rabobank en sponsoring vindt u op www.rabobank.nl.


---- --