Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Kleinschalige sportfaciliteiten voor de Nederlandse Antillen en Aruba

Persbericht, 27-7-2005

Staatssecretaris Ross-van Dorp van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft op dinsdag 26 juli 2005 in Curaçao bekend gemaakt dat op alle eilanden van de Nederlandse Antillen en op Aruba een Johan Cruijff court wordt gerealiseerd. Hiermee is een bedrag gemoeid van 600.000 euro. De kleinschalige multifunctionele sportbuurt-accommodaties geven jongeren de gelegenheid in de eigen buurt te sporten. De staatssecretaris hoopt dat met de aanleg van de velden de sport op de eilanden een extra impuls krijgt.

In het kader van de koninkrijksspelen en het vijftig jaar bestaan van het Statuut van het Koninkrijk is op Curaçao al een kunstgrasmat aangelegd. Met de aanleg van de Johan Cruijff courts wordt door de staatssecretaris nogmaals het grote belang van de sporten voor de jeugd en samenleving benadrukt.

Staatssecretaris Ross bezoekt op dit moment de Koninkrijksspelen op Curaçao. De spelen worden iedere twee jaar gehouden in een van landen van het koninkrijk. Aan de spelen doen jongeren tussen de 12 en de 17 jaar mee uit de Nederlandse Antillen, Aruba en Nederland. De spelen zijn afgelopen zaterdag begonnen en worden vrijdag 29 juli afgesloten in aanwezigheid van koningin Beatrix.