Ingezonden persbericht

AWA Molding krijgt opnieuw grote order van Philips

AWA Molding produceert al jaren voor Philips DAP in Drachten diverse kunststofproducten voor scheerapparaten. Nu gaat AWA Molding opnieuw een zogenaamde cover voor een scheerapparaat spuitgieten

DRACHTEN, 20050727 -- "Door snel te handelen op de vraag van Philips, met de ervaring die wij hebben met het produceren van dergelijke producten waar zeer hoge eisen aan worden gesteld, konden wij binnen een week starten met de productie die volautomatisch verloopt." Vertelt Sihard Dijkstra Commercieel directeur van AWA Molding.


Philips Domestic Appliances and Personal Care (DAP) heeft circa 8.200 mensen in dienst, productiefaciliteiten in 7 landen en meer dan zestig verkooporganisaties in landen over de hele wereld. In 2004 werd een omzet geboekt van 2.044 miljoen euro. De activiteiten zijn gegroepeerd in 5 business units: Shaving & Beauty, Oral Healthcare, Home Environment Care, Food & Beverage en Consumer Health & Wellness. De vestiging in Drachten (ca 2.000 mensen) is de grootste scheerapparatenfabriek in Europa.

De covers die AWA Molding nu tijdelijk extra produceert (zo'n 500.000 stuks) worden in diverse kleuren geproduceerd. De kleuren moeten identiek zijn aan andere onderdelen die door Philips zelf of andere toeleveranciers geproduceerd worden. Bovendien worden verschillende grondstoffen ingezet. De kwaliteitsdiensten van Philips en AWA Molding hebben hierover strikte afspraken gemaakt en bewaken het proces zorgvuldig.

AWA Molding is een gespecialiseerd kunststof spuitgietbedrijf (ISO 9001 gecertificeerd) waarin alle thermoplasten en engineeringplastics behalve PVC worden verwerkt. AWA Molding beschikt over een eigen engineeringafdeling. Tot de opdrachtgevers behoren zowel internationaal georiënteerde organisaties als MKB bedrijven. Één van de specialiteiten is het produceren van kunststofproducten waaraan hoge visuele eisen worden gesteld en/of nauw getolereerde maatvoeringen.




Ingezonden persbericht