APC boekt uitstekende resultaten in tweede kwartaal

Vianen, 27 juli 2005 - American Power Conversion (APC - Nasdaq: APCC) heeft de resultaten bekend gemaakt van het tweede kwartaal van 2005. De cijfers laten opnieuw groei zien.

De omzet voor het tweede kwartaal van 2005 bedroeg 408,6 miljoen dollar. Dat is een stijging van 21% ten opzichte van 395,7 miljoen in het tweede kwartaal van 2004. De nettowinst dit kwartaal bedroeg 41,9 miljoen dollar, ofwel $0,21 per aandeel. Dit is een stijging van 56% ten opzichte van 26,8 miljoen dollar, ofwel $0,13 per aandeel, in het tweede kwartaal van 2004. In vergelijking met het eerste kwartaal van dit jaar betekent dat een stijging van 16% of $0,18 per aandeel.

Rodger B. Dowdell, President en CEO van APC: "Ook in het tweede kwartaal was er een sterke vraag naar onze producten. Dit wordt ook onderschreven door onze omzetstijging die in de afgelopen acht kwartalen steeds dubbele cijfers liet zien. Met deze groei in omzetcijfers overtreffen we zelfs het record van het laatste kwartaal van 1999. We merken in al onze segmenten een groeiende vraag naar onze producten. In het segment voor grote systemen zorgde vooral onze InfraStruXure-oplossing voor een stijgende vraag. Dit werkte ook door in het segment voor de kleinere systemen waar ook een groeiende behoefte aan InfraStruXure-gerelateerde producten te zien was."

De groei is volgens Dowdell deels te danken aan het goede macro-economische klimaat waarin het aantrekkelijk is om in IT te investeren. "Ook werpen onze blijvende strategische investeringen in de markt voor netwerkkritische infrastructuur van bedrijven zijn vruchten af. Met een sterke omzetgroei die constant onze toenemende investeringen in product- en marktontwikkeling overtreft, zijn we tevreden over de vooruitgang die we in het algemeen in het tweede kwartaal hebben geboekt."

In alle geografische regio's liet APC een gedegen groei zien. Noord- en Latijns-Amerika waren verantwoordelijk voor 54% van de omzet van APC in het tweede kwartaal. Europa, het Midden-Oosten en Afrika leverden 29% van de totale kwartaalomzet en Azië was in het tweede kwartaal verantwoordelijk voor 17% van de omzet.

Voor het volledige Engelstalige bericht:
http://investor.apcc.com/phoenix.zhtml?c=85613&p=irol-newsArticle&ID=734487&highlight

Over APC
American Power Conversion (NASDAQ:APCC) werd opgericht in 1981 en is een wereldwijd leverancier van systemen die de beschikbaarheid, beheerbaarheid en prestaties van gevoelige elektronische apparatuur - zoals informatiesystemen en netwerken - maximaliseren. APC heeft zijn hoofdkantoor in West Kingston (Rhode Island/VS) en behaalde in 2004 een omzet van 1,7 miljard dollar. APC staat in de Fortune-1000, Nasdaq 100 en S&P-500. Extra informatie over APC en zijn oplossingen staat op: www.apc.com/nl