3 e persbericht van woensdag 27 juli 2005

Eindhoven 27-07-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Gewonde na gevaarlijk rijgedrag, veroorzaker raakt rijbewijs kwijt

Een 21-jarige automobilist uit Veldhoven raakte woensdagmiddag om 17.45 uur zijn rijbewijs kwijt. Dat gebeurde nadat hij kort daarvoor op de Hovenweg met de rechter buitenspiegel van zijn bestelbus een 48-jarige fietsster uit Eindhoven tegen het achterhoofd raakte. Het slachtoffer is met een flinke hoofdwond overgebracht naar het MMC in Veldhoven. Een getuige zag de bestelbus plotseling naar rechts uitwijken en de vrouw met zijn rechterspiegel raakte. De veroorzaker van het ongeval verklaarde dat hij het volume van de radio zachter wilde zetten toen hij gebeld werd op zijn mobiel die in een handsfreeset zat. Hij had de fietsster niet gezien toen hij haar passeerde. Omdat de man vanaf het moment dat hij een rijbewijs heeft zon anderhalf jaar bij diverse verkeersongevallen betrokken was en verschillende verkeersovertredingen begaan heeft, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Geldrop: Aanhouding verdachte van heling/diefstal auto

Een 27-jarige Eindhovenaar is woensdagmiddag omstreeks 14.45 uur door de politie (KLPD) aangehouden op de parkeerplaats Meelakkers, gelegen langs de A67. De man maakte gebruik van een auto die eerder deze maand in Den Haag was gestolen. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar Den Haag en is tegen hem een proces-verbaal opgemaakt.

Best: Automobiliste veroorzaakt grote materiële schade

Een 79-jarige automobiliste uit Best veroorzaakte woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur grote parkeerschade, waarbij meerdere autos waren betrokken. Dat gebeurde toen de vrouw met haar nog geen maand oude personenauto met automaat uit een parkeerhaven aan de Leeuwerikstraat wilde wegrijden. In plaats van op de rem te drukken, gaf ze gas waardoor haar voertuig hard achteruit reed en tegen een achter haar geparkeerde auto botste. Hierop zette zij de auto in de vooruit-versnelling met als gevolg dat haar auto met hoge snelheid tegen de auto voor haar ramde. De bestuurster, kennelijk in de veronderstelling dat ze het rempedaal intrapte in plaats van het gaspedaal, duwde de auto voor haar opzij en werd met spinnende banden gelanceerd over de rijbaan, dwars door twee voortuinen, waarbij een heg en een boom sneuvelden. Ondanks de aanzienlijke schade aan diverse autos en tuinen, vielen er geen gewonden. De automobiliste, nog hevig geschrokken van het gebeuren, verklaarde dat ze kennelijk nog niet gewend was aan het nieuwe voertuig waarvan de afstand tussen het rem- en het gaspedaal anders is dan bij haar vorige auto.

Helmond: Verdachte aangehouden na mishandeling familielid

Een 35-jarige Helmonder is woensdagavond omstreeks 19.00 uur in de Hortensialaan aangehouden. De verdachte zou eerder op de avond een familielid, een 29-jarige Helmonder, bij een ruzie hebben geslagen. Het slachtoffer deed van de mishandeling aangifte. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.