Ingezonden persbericht

Songteksten.com gaat legaal songteksten aanbieden

APEDOORN, 20050727 -- Deze week heeft songteksten.com een contract getekend met Musicopy, de organisatie die de rechten vertegenwoordigt van muziekuitgevers en vergoedingen int voor het gebruik van bladmuziek. Door het afsluiten van dit contract verkrijgt songteksten.com officieel toestemming voor het publiceren van songteksten op het Internet.


Songteksten.com is één van de eerste sites in Nederland die legaal songteksten mag publiceren op het Internet. Maikel Brouwer van Songteksten.com: "We zijn erg blij dat het contract eindelijk getekend is. We hebben er lang aan gewerkt om dit contract op te stellen en goed uit te werken. Onze intentie is altijd al geweest om netjes aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen". Ook Musicopy is erg blij dat er eindelijk vooruitgang in is gekomen. Minou van Kuik van Musicopy " Het is goed dat de rechthebbenden van bladmuziek nu ook de vergoeding ontvangen waar ze recht op hebben. Jarenlang zijn liedteksten gebruikt op internet zonder dat daarvoor een vergoeding werd betaald. Dat gaat nu veranderen."

Songteksten.com
Songteksten.com is in 2002 begonnen met het publiceren van songteksten als een hobby. Er bleek veel belangstelling voor te zijn en sindsdien is songteksten.com uitgegroeid tot de grootste van de Benelux. Dagelijks komen meer dan 50.000 unieke bezoekers naar de site om gratis songteksten te bekijken. Dit zijn vooral jongeren tussen de 10 en 18 jaar. Op dit moment is het mogelijk om ongeveer 45.000 verschillende songteksten te bekijken van alle muziekgenres en tevens van oude nummers tot de nieuwste top40 hits.

Musicopy
Musicopy vertegenwoordigt sinds 2000 de rechten van meer dan 200 muziekuitgeverijen, componisten en tekstschrijvers in Nederland. De stichting vormt een loket waar gebruikers van bladmuziek (liedteksten en notenschrift) op een eenvoudige manier aan hun auteursrechtelijke verplichtingen kunnen voldoen. Musicopy verleent tegen een vergoeding licenties aan gebruikers voor het verveelvoudigen en openbaar maken van bladmuziek. De geïnde vergoedingen betaalt zij vervolgens uit aan de aangesloten rechthebbenden.