Gemeente Vlaardingen


Zomerterras 2005 succesvol van start
28 juli 2005

Het eerste van vier weekenden Zomerterras was een groot succes! De combinatie van muziek, kunst, theater, film en terrasjes trekt jaarlijks veel publiek. Het tweede weekend, van donderdag 28 tot en met zondag 31 juli, begint vanavond alweer.

Wethouder Van der Velde opende het festival vrijdag officieel, maar donderdag stond de openluchtbioscoop al op het programma. "Het was heel koud, maar toch kwamen er driehonderd mensen kijken", vertelt zakelijk leider van het Zomerterras, Carla Leurs.

Bris Banane
De hilarische theatergroep Bris Banane tijdens het openingsweekend van het Zomerterras (foto Roel Dijkstra).

Adventures
Elk jaar worden er weer nieuwe evenementen aan het uitgebreide programma toegevoegd.
Dit weekend was er bijvoorbeeld voor het eerst 'De Magie van Vlaardingen', adventurespelen voor jeugd tussen 10 en 14 jaar. Verhalen met een eigen sfeer in steeds weer een ander deel van de stad.
De adventures vertellen een spannend verhaal over zeerovers, de haven of een mysterieuze zangeres. "Het is zo levensecht", vertelt Carla Leurs, "dat de politie vorig weekend bijna een van de acteurs heeft opgepakt".
De deelnemers spelen zelf een hoofdrol in deze bijzondere avonturen.

Ook naar het Zomerterras?
Ook naar het Zomerterras? Dat kan van donderdag 28 t/m zondag 31 juli, van donderdag 4 t/m zondag 7 augustus en donderdag 11 t/m zondag 14 augustus. Locatie: 't Hof en het Oranjepark. Kijk voor meer informatie over het programma op de website van het Zomerterras (zie rechterkolom).