Politie Zuid-Holland-Zuid

28/07 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

28-07-2005 - Persberichten District II

DIEFSTAL
GORINCHEM - De politie heeft woensdagmiddag 27 juli een 85-jarige man uit Gorinchem aangehouden op verdenking van diefstal. De man was in een supermarkt in het Piazza Center en had daar een aantal goederen in zijn lange winteronderbroek gestopt. Het ging om goederen als een winterpeen, chocolade, perziken, een peer en pepermunt. De man werd na het afrekenen van maar 1 artikel meegenomen naar het kantoor waar hij de diefstal bekende. Na verhoor op het politiebureau is de man heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

HAMER EN VLEESBIJL IN BESLAGGENOMEN
VUREN De politie controleerde op woensdagavond 27 juli een voertuig op een parkeerplaats langs de A15. De politie zag hoe twee van de vier personen een tent op wilden zetten. Dit is daar niet toegestaan. De agenten vroegen daarop de bestuurder van de auto, een 19-jarige man uit Polen naar zijn papieren. Na onderzoek in het voertuig kwamen er een hamer een vleesbijl tevoorschijn. De19-jarige Pool werd daarop aangehouden op verdenking van overtreding van de wet Wapens en Munitie. Hij is na verhoor heengezonden en moest een boete betalen van 200 euro. De wapens zijn in beslaggenomen.

ALCOHOLCONTROLE
ALBLASSERDAM Het VerkeersHandhavingsTeam van de Politie Zuid-Holland-Zuid heeft op woensdagavond 27 juli en in de nacht van donderdag 28 juli een alcoholcontrole gehouden in Alblasserdam. Dit gebeurde op de Vinkenpolderweg, De Helling en West Kinderdijk. Er werden 652 blaastesten uitgevoerd. 8 personen hadden teveel gedronken. Het rijbewijs van een 35-jarige man uit Alblasserdam werd ingevorderd. De politie voerde een controle uit bij de automobilist op de Oude Torenweg in Alblasserdam. Na een blaastest bleek de man teveel te hebben gedronken. Hij blies een False (735 ugl). Hij kreeg een rijverbod van 8 uur en moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen de overigen die teveel hadden gedronken wordt proces-verbaal opgemaakt.