Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


28 juli 2005


Harfsen - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (28/7) bij een controle op de Lochemseweg een 36-jarige automobilist uit Vaals betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,6 prom. De man kreeg een boete.


Wilp - 10 bestuurder rijden te hard


Agenten hebben woensdagmiddag (27/7) bij een controle op de Kneuterstraat 10 bestuurders betrapt op te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km. Er is hier 60 km toegestaan. De bestuurders kunnen een boete tegemoet zien.


Zutphen - Tweede zomerfeest


Ondanks het matige weer was het woensdagavond erg druk op het tweede zomerfeest. Een 36-jarige Zwollenaar werd een proces verbaal aangezegd wegens openbare dronkenschap. De man viel hierna echter verschillende mensen lastig en werd daarom aangehouden. De man had dusdanig diep in het glaasje gekeken dat hij ter ontnuch-tering werd ingesloten. Verder werd bekeurd voor de volgende zaken: 2x niet dragen helm op de bromfiets, 1x niet in bezit van een bromfietscertificaat. Verder moest de politie een opstootje sussen. Tegen de eigenaar van een horecazaak werd proces verbaal opgemaakt wegens overschrijding van de geluidsnorm (86 waar 75 is toegestaan). In augustus worden nog twee zomerfeesten gehouden.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Communicatie

Persvoorlichting:

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --