Politie Gelderland-Zuid

Politieonderzoek leidt tot aanhouding vechtersbazen

Brakel 28-07-2005 - (01)

De politie heeft deze week het onderzoek naar de openlijke geweldpleging van vrijdagnacht 15 juli in Brakel afgesloten met de aanhouding van twee mannen uit Brakel.

Die vrijdagnacht vond er in een gelegenheid aan de Kooiweg in Brakel een eindexamenfeest plaats. Op dat feest kwamen ook jongeren die daarvoor niet uitgenodigd waren. Vervolgens ontstond er een vechtpartij waarbij een 19-jarige man uit Herwijnen gewond raakte toen hij met een glas in zijn gezicht geslagen werd. De jongeman heeft zich voor zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis.

Na deze openlijke geweldpleging startte de politie een onderzoek waarin verschillende getuigen van die avond zijn gehoord. Aan de hand van deze verklaringen, konden twee verdachten worden aangehouden. Het betreft een 18- en 19-jarige man uit Brakel.

In verband met het onderzoek en de ernst van het feit zijn beide verdachten langere tijd vastgehouden. Naast de (zware) mishandeling zijn deze verdachten ook gehoord over het opzettelijk kapot gooien van een partij drinkglazen die nacht. Inmiddels zijn deze verdachten weer in vrijheid gesteld en moeten zij zich binnenkort verantwoorden voor de rechtbank in Arnhem.