EVD

26.07.2005

Verenigd Koninkrijk: plannen voor de Olympische Spelen uit de startblokken
---

Het meeste Olympische activiteiten zullen plaatsvinden in Lowell Lea Valley, in de buurt van Stratford (in Newham, Oost-Londen). Het grootste deel van het budget is bestemd voor de verbetering en de ondermaatse infrastructuur en de aanleg van nieuwe infrastructuur in dit gedeelte van Londen. Enkele grote projecten zijn de bouw van een stadion met 80.000 zitplaatsen, een zwembadcomplex, een velodrome, vier Olympische arenas, een BMX-circuit en een hockeycentrum. Opdrachten voor de inrichting van het Olympisch Park (hotelbedden, stadionstoelen en dergelijke) zullen waarschijnlijk vanaf 2009 worden vergeven.

Aanbestedingen voor grote projecten zullen, op basis van ervaringen in Athene en Peking, in de komende twee jaren verschijnen. Coördinatie geschiedt via de Olympic Delivery Authority (ODA). Totdat deze organisatie officieel is opgericht vervult het London Development Agency deze rol. Sebastian Coe is aangewezen als voorzitter van het London Organising Committee for the Olympic Games (LOCOG), het overkoepelende orgaan. Keith Mills, beter bekend als de man die Air Miles heeft verzonnen, is benoemd als zijn plaatsvervanger.

Meer informatie:

* De officiële website van de Olympische Spelen in Newham, waar Stratford onderdeel van uitmaakt: http://olympics.newham.gov.uk
* Website met informatie over het Olympisch Park: www.london2012.com/en/bid/the+olympic+park

---

Bron: Nederlandse ambassade te Londen
Nummer: 142905

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen onder vermelding van nummer 142905 bij de medewerker Verenigd Koninkrijk (Thijs de Jong), e-mail Verenigd Koninkrijk, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 89 58.