Ingezonden persbericht

LG Electronics nieuwe hoofdsponsor Amsterdam Tournament

Almere, 22 juni 2005 - LG Electronics, het elektronicaconcern dat onder andere bekend is van de superplatte plasma- en LCD televisies en mobiele telefoons, is de nieuwe hoofdsponsor van het jaarlijkse 'Amsterdam Tournament'. Het toernooi, dat plaatsvindt op vrijdag 29 juli en zondag 31 juli in de Amsterdam ArenA, heet hiermee voortaan het 'LG Amsterdam Tournament'. Met dit vierjarige sponsorcontract zal het Amsterdam Tournament tot 2008 gegarandeerd in de Amsterdam ArenA plaatsvinden.

"LG Electronics heeft op Europees niveau meerdere sponsorovereenkomsten met topclubs en landenteams. Sponsoring van het Amsterdam Tournament is een logische beslissing gezien het hoge niveau van het voetbal en de reputatie van de participerende clubs. Deze kwaliteit is representatief voor onze producten." aldus James Kim, Europees President van LG Electronics na ondertekening van het contract op dinsdag 21 juni.

David Broomhall, Chief Executive van The International Event Partnership, de organisator van het toernooi, voegt toe; "Met LG Electronics aan boord als hoofdsponsor en met AFC Ajax en de Amsterdam ArenA, twee van de meest toonaangevende voetbal organisaties wereldwijd, ben ik ervan overtuigd dat het LG Amsterdam Tournament keer op keer een succes zal worden.''

Aan het evenement nemen dit jaar naast AFC Ajax ook Arsenal FC, Boca Juniors en FC Porto deel. Vrijdag 29 juli gaat het toernooi van start met de wedstrijden Ajax - Arsenal en Boca Juniors - FC Porto. Zondag 30 juli speelt Ajax tegen Boca Juniors en Porto tegen Arsenal. Het spectaculaire voetbalevenement trekt jaarlijs meer dan 90.000 toeschouwers, wordt in meer dan 130 landen uitgezonden en is één van de toonaangevende toernooien vlak voor de start van de diverse Europese competities.

Fotomateriaal
Voor high-res fotomateriaal kunt u terecht op http://www.online-pr.nl/photos.asp?customer_id=26 Over LG Electronics
LG Electronics is één van de grootste producenten van electronica en ICT-producten ter wereld met een wereldwijde omzet van ruim 38 miljard euro. 76 Dochterondernemingen in 39 landen bieden werk aan meer dan 66.000 mensen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. Voor meer informatie: www.lge.nl