Ingezonden persbericht


Persbericht 05-20

Dordrecht, 19 juli 2005

'Hollandse Biesbosch - Nederlandse Amazone'

Natuurfotografen Drechtsteden exposeren in Biesboschcentrum Dordrecht

Van 29 juli tot en met 9 oktober zijn in Biesboschcentrum Dordrecht prachtige foto's te zien, gemaakt door leden van de vereniging Natuurfotografen Drechtsteden (NFD). De expositie 'Hollandse Biesbosch - Nederlandse Amazone' combineert foto's van het voor de Biesbosch kenmerkende landschap met detailopnamen van de voorkomende flora en fauna. Zo zijn er sfeervolle opnamen van de Huiswaard en de Mariapolder, polders die alleen met een bootje te bereiken zijn. Maar ook prachtige detailfoto's van foeragerende lepelaars en een naar visjes spiedende ijsvogel. Foto's van in de Biesbosch voorkomende planten zoals de gele lis en de spindotter worden afgewisseld met die van insecten als het oranjetipje, een typisch Biesboschvlindertje. Enkele opnamen van onder meer een groepje reeën in de ochtendnevel ademen de voor de Biesbosch zo kenmerkende rust en sfeer.

De vereniging Natuurfotografen Drechtsteden is in 2001 opgericht door een aantal enthousiaste fotografen met passie voor de natuur. Inmiddels telt de vereniging vijftien actieve leden die een belangrijk deel van hun vrije tijd fotograferend doorbrengen in de natuur. Met haar expositie in het Biesboschcentrum Dordrecht laat de vereniging op fascinerende wijze de veelzijdigheid van de Hollandse Biesbosch zien.

De expositie 'Hollandse Biesbosch - Nederlandse Amazone' is gratis toegankelijk. Het Biesboschcentrum, te vinden aan de Baanhoekweg 53 in Dordrecht, is in juli en augustus dagelijks open van 9 - 18 uur, vanaf september dinsdag t/m zondag 10 - 17 uur.