TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-07-2005

Televisie
TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT
Uitzending vrijdag 29 juli
Nederland 2 - 20.30 uur

MARIT VAN BOHEMEN DE TOBBE IN!

Puur amusement, maar al 34 jaar razend populair. Vrijdag 29 juli start de TROS met een nieuwe reeks TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT. In de eerste aflevering moeten waaghalzen 'Tobbedansen'.

In iedere aflevering van deze nieuwe reeks TE LAND, TER ZEE EN IN DE LUCHT is een bekende Nederlander naast jurylid ook de starter van de deelnemers en zal in hoogst eigen persoon ter afsluiting van het programma samen met een door Johan Vlemmix zelfgebouwd voertuig het wedstrijdtraject afleggen. Vandaag bijt Marit van Bohemen het spits af als starter, jurylid en gastdeelnemer.

In Lage Zwaluwe, gelegen aan de Biesbosch onder Rotterdam, proberen deelnemers met een zelfgemaakte tobbe, kist of krat, startend vanaf een vertrekpunt boven aan een helling, zo snel mogelijk een wedstrijdtraject glijdend en varend af te leggen om de finishbel te bereiken. Aan/in het voertuig mogen attributen zijn bevestigd om het voertuig over het water naar de bel voort te bewegen. Ook mogen bijvoorbeeld onderdelen worden uitgerold om over het water naar de bel te lopen. Na de start mogen er geen losse onderdelen op het platform achterblijven.

Presentatie: Bert Kuizenga
Commentaar: Tom Blom