Time : 2:34:40 PM
Date : Tuesday, July 26, 2005
Sender Name: FAVV-AFSCA

Op de Foire de Libramont heeft het Voedselagentschap een duidelijke boodschap

Afspraak op stand nr. 36.04...

Ook dit jaar is het Voedselagentschap aanwezig op de Foire de Libramont.

Hoogdagen voor de landbouwwereld, blijft de Foire dé tentoonstelling voor de producten van onze bodem, zelfs als het thema dit jaar eerder in het teken van de bosbouw staat. In zijn streven naar communicatie spitst het Agentschap daarom zijn boodschap toe op duidelijke, praktische en bruikbare informatie voor alle landbouwers en veetelers.

Aan de hand van posters geven we informatie over de controles die we doen bij de bedrijven, zowel in uitvoering van het eigen nationale controleplan als in het kader van het nieuw gemeenschappelijk landbouwbeleid en de randvoorwaarden die daarmee samenhangen.

Verder besteden we speciale aandacht aan het Charter van de controleur zoals dit door onze terreinwerkers op een professionele manier wordt toegepast. Dit wordt geïllustreerd met posters en een kort filmpje over een controle op een landbouwbedrijf.

Tenslotte, omdat we weten dat vele zeer kleine ondernemingen zich afvragen welke versoepelingen inzake autocontrole voorgesteld zullen worden voor hun specifieke activiteit, belichten we in een tweetal posters enkele elementen van het ontwerp van Ministerieel Besluit ter zake.

Voor het grote publiek spelen we in op onze zomercampagne "Bederf je zomer niet" met de posters "Veilig voedsel: ook u werkt eraan mee", met tips en raadgevingen voor het bewaren en bereiden van voedingswaren -vooral bij warm weer cruciaal om voedselvergiftigingen te vermijden.

Als u onze stand bezoekt, wordt u door een medewerker van het voedselagentschap ontvangen en, als u dit wenst, naar het onderwerp van uw keuze geleid. Verder kan u er onze folders en brochures verkrijgen.

Op het operationele vlak vervullen de verschillende diensten van de Provinciale Controle-eenheid Luxemburg de verschillende controleopdrachten die bij dit soort evenementen horen: diergeneeskundige inspecties, controle op de hygiëne, ...

Allen hartelijk welkom te Libramont, op 29, 30, 31 juli en 1 augustus !
Contactpersoon voor de Nederlandstalige pers : pascal houbaert 0475 20 66 73
Contactpersoon voor de Franstalige pers : pierre cassart 0477 69 35 65