TROS

Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 28-07-2005

Televisie
TWEEVANDAAG
Uitzending vrijdag 29 juli
Nederland 2, 17.58 uur

Dubbelportret willeke en marco in tweevandaag

Vrijdag 29 juli het tweede van vijf dubbelportretten die TWEEVANDAAG deze zomer uitzendt van mensen die hun sporen in het leven verdiend hebben of aan het verdienen zijn. De twee gasten zijn op een bepaalde manier aan elkaar verwant: via het bloed, het bed of het werk.

Vrijdag een interview van verslaggever Caroline van den Heuvel met Willeke van Ammelrooy en Marco Bakker in hun vakantiewoning in Frankrijk. Voor het eerst spreken ze openhartig over de gevolgen die het dodelijke ongeluk heeft gehad op hun huwelijk. In 1997 reed Marco Bakker op het parkeerdek van de Amsterdam ArenA een vrouw dood. Na het ongeluk zijn ze beiden door een zeer diep dal gegaan. Willeke: "Er is een periode geweest dat ik dacht dat hij het niet zou redden. Dat hij het zou laten gaan. Dat hij niet meer wilde leven. Dat was heel heavy. En dat zijn wel de momenten dat je samen wegvliegt." Ook spreken ze over de beider carrières. Willeke van 'seksbom van de lage landen' tot gevierd filmster in Europa en binnenkort in Hollywood. Rondom Marco is het een paar jaar stil geweest. Ook hij is binnenkort te zien in een aantal nieuwe producties.

Verder aandacht voor de aanzwelllende kritiek in Egypte op de keiharde aanpak van de politie van de terrorismebestrijding.

TWEEVANDAAG is ook te vinden op internet: www.tweevandaag.nl