Gemeente Leeuwarden

Openstelling rotondes Lange Markt- en Tesselschadestraat

Bron: Gemeente Leeuwarden (28-07-2005) De nieuwe rotondes op de Lange Marktstraat en de Tesselschadestraat zijn vanaf vrijdag 29 juli open voor autoverkeer. De werkzaamheden aan de Westersingel (het aanbrengen van geluidsarm asfalt) zijn dan ook afgerond.

Met de openstelling van de rotondes en het afronden van de werkzaamheden is de Binnenring-West weer voor de bouwvak in twee richtingen bereikbaar.

Na de bouwvak wordt begonnen met het kruispunt Westerplantage. Hier verdwijnen de verkeerslichten en wordt een minirotonde gemaakt. Deze is onder meer nodig voor de bereikbaarheid van de parkeergarage Oldehoofsterkerkhof die in het najaar van 2006 gereed is. Het verkeer Boterhoek-Vrouwenpoortsbrug (heen en terug) blijft tijdens de werkzaamheden mogelijk.

Autoverkeer met bestemming Nieuwestad of parkeergarage Zaailand kan deze bestemming uitsluitend bereiken vanuit zuidelijke richting (via de Prins Hendrikstraat). Volgens planning is de rotonde medio november klaar. Ook wordt in deze periode het wegvak tot het Klein Schavernek opnieuw ingericht. Deze werkzaamheden duren tot april 2006.