Dienstenbond CNV

Leden stemmen in met het eindbod van werkgevers voor CAO Zorgverzekeraars
29-07-2005

De week is duidelijk geworden dat de leden van de CNV Dienstenbond in ruime meerderheid hebben ingestemd met het eindbod van de werkgevers. Dat houdt in dat er een CAO is gesloten voor de periode van 1 juni 2004 tot aan 31 december 2005.

De stemming gaf wel aan dat er kritiek was op de loonsverhoging. Leden vonden dit echt het minimale zeker in relatie tot een looptijd van 19 maanden. Bij de tegenstemmers was dit de reden om niet mee te gaan in het eindbod. Naast deze kritiek was er zorg omtrent het tweede ziektejaar. Die zorg zullen wij meenemen en verwoorden naar de werkgevers. Met name een zorgvuldige beoordeling van de reïntegratie-inspanningen is van belang.

In het eindbod staan twee belangrijke studies beschreven. Namelijk pensioen en werkgelegenheid. Veel leden hebben de mogelijkheid aangegrepen om bij de opmerkingen daarover iets te schrijven. Aandacht werd gevraagd voor de wachtgeldregelingen en de 40-dienstjaren regelingen. Dit zullen zeker belangrijke aandachtsgebieden worden en zodra daar meer over bekend is zult u dat van ons horen. De studies zijn reeds opgestart. Hebben op dit moment een inventariserend karakter en in september/oktober zullen de eerste uitkomsten te verwachten zijn. Kort daarop zullen wij het CAO-overleg ongetwijfeld weer gaan oppakken.

Voor vragen of opmerkingen over uw CAO kunt u contact opnemen met uw bestuurder Erik Langeweg, e.langeweg@cnvdibo.nl