Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Ziekenhuis St Jansdal, apothekers en huisartsen genomineerd als landelijk koploper voor het Elektronisch Medicatie Dossier persbericht

'Verdergaande automatiseringssamenwerking zorgpartners'

Het Nationaal Instituut in de Zorg (NICTIZ) heeft de zorgpartners in de regio Harderwijk, Ziekenhuis St Jansdal, de regioapothekers, de huisartsen vertegenwoordigd in de Regionale Huisartsen Vereniging (RHV) en de Huisartsenpost Noordwest Veluwe genomineerd als één van de landelijke 'koplopers' voor de invoering van de eerste hoofdstukken van het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD). Eén van de eerste delen van het EPD is het Elektronisch Medicatie Dossier (EMD). De regionale dossiers zullen via een landelijk schakelpunt aan elkaar gekoppeld worden op een betrouwbare en veilige manier.

Duidelijk is dat de patiënten de winnaar worden van dit project. Zij worden niet alleen sneller maar ook beter geholpen omdat de behandelende arts inzicht heeft in het medische dossier inclusief de gebruikte geneesmiddelen. Bovendien leidt dit systeem tot een vereenvoudiging van het administratieve werk van de zorgverlener. Daardoor is er meer tijd voor zorg. ICT wordt voor artsen steeds belangrijker. Dit project geeft een forse impuls aan de toepassing van ICT in de regionale zorgketen. Dit is goed voor de kwaliteit van patiëntenzorg en de medicatieveiligheid.

De geselecteerde zorgnetwerken ontvangen ondersteuning in de vorm van kennis, expertise en een financiële bijdrage. Op basis van objectieve criteria via een openbare procedure is de selectie van de koplopers tot stand gekomen. Uit de 27 aanmeldingen voor het Elektronisch Medicatie Dossier (EMD) zijn zes regio's geselecteerd waaronder Harderwijk.


---