Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 29-07-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Beroving; oproep getuigen

HOUTEN Donderdagavond 28 juli werd een vrouw slachtoffer van een beroving.

Tussen 20.30 en 20.45 uur liep een 79-jarige vrouw in haar woonplaats uit de richting van het station over het Schonenburgspad. De vrouw droeg een schoudertas en liep met een rolkoffer ter hoogte van de Talingweide/Meerkoetweide, toen een man de tas van de schouder van de vrouw trok. De man rende weg en is het laatst gezien in een steeg. Een getuige heeft de beroving gezien en kon de politie van een signalement voorzien:

Blanke man van 18-20 jaar oud, ongeveer 1.80 meter lang en mager postuur. De man had rossig blond steil haar, half lang tot over de oren. Hij droeg een petje en had een lang gezicht. De verdachte droeg een crème kleurig vest een rood T-shirt, blauwe spijkerbroek en gympen. Mogelijk heeft de verdachte eerder die avond op een parkeerplaats aan de Kievitweide in een rode Mazda gezeten.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom, via 0900-8844.

Verdachten beroving aangehouden

NIEUWEGEIN Donderdag 28 juli werden twee verdachten van een beroving aangehouden.

Omstreeks 20.40 uur werden medewerkers van arrestantenvervoer van Justitie op de Ravenswade aangesproken door een 21-jarige man uit Aalst. De man gaf aan zojuist te zijn beroofd door twee mannen die in een auto waren weggereden. De medewerkers van Justitie besloten achter de betreffende auto aan te rijden en kon de inzittenden tot stoppen dwingen op de kruising Ravenswade / Laagravenseweg. De bestuurder, een
36-jarige man uit Utrecht, kon direct worden aangehouden. De inzittende, 34 jaar en ook uit Utrecht, vluchtte te voet weg in de richting van de Mc Donaldss. Ter hoogte van een bruggetje gooide hij een op een vuurwapen gelijkend voorwerp in het water. Een medewerker van Justitie pakte daarop zijn vuurwapen en beval de man zich aan hem over te geven. Dit had het gewenste effect en zo kon de 34-jarige verdachte alsnog worden aangehouden. Agenten van de Politie Utrecht die inmiddels ter plaatse waren gekomen, zetten de omgeving af voor onderzoek. Een duikteam van de Politie Haaglanden vond het vuurwapen.

Beide verdachten zijn ingesloten in het politiebureau. Bij de insluiting van de 34-jarige verdachte, trof de politie een tas met geld en verdovende middelen aan.

Het onderzoek wordt voortgezet.

Verdachte mishandeling aangehouden

NIEUWEGEIN Donderdagavond 28 juli heeft de politie een verdachte van mishandeling aangehouden.
Omstreeks 19.50 uur ontving de politie de melding dat een 35-jarige man uit Nieuwegein was geschopt en geslagen door een 26-jarige man uit Nieuwegein. Ook had de 26-jarige de auto van de 35-jarige man vernield. De twee mannen zouden een verkeersconflict hebben gehad, hetgeen voor de 26-jarige Nieuwegeiner reden was om fysieke agressie te uiten. De 26-jarige verdachte staat bij de politie bekend als veelpleger. Hij is aangehouden en in verzekering gesteld.